Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αναθεωρούν τα business plan οι διεθνείς επιχειρηματικοί όμιλοι για την περίπτωση της διάσπασης της ευρώ – Τελευταία παρτίδα για το ευρώ η 9η Δεκεμβρίου

Αναθεωρούν τα business plan οι διεθνείς επιχειρηματικοί όμιλοι για την περίπτωση της διάσπασης της ευρώ – Τελευταία παρτίδα για το ευρώ η 9η Δεκεμβρίου
Τα business plan για την περίπτωση της διάσπασης της ευρώ αναθεωρούν οι διεθνείς επιχειρηματικοί όμιλοι εσχάτως, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στη Γηραιά Ήπειρο έχει φτάσει στα όρια της.
Σύμφωνα με τα όσα στοιχεία έχει συγκεντρώσει η βρετανική εφημερίδα Financial Times, την ώρα που οι ηγέτες της ευρωζώνης δεν έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο την ολοένα και διάχυτη κρίση, οι επιχειρηματικοί όμιλοι προσπαθούν να προστατεύσουν τους ισολογισμούς τους λαμβάνοντας μέτρα για το ενδεχόμενο διάσπασης της ευρωζώνης.
«Έχουμε πράγματι αρχίσει να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο πως θα είναι η Ευρώπη μετά τη διάσπαση του ευρώ», αναφέρει ο Andrew Morgan, πρόεδρος της Diageo Europe. Συμφωνεί ο Jürgen Dieter Hoffmann της Volkswagen Autoeuropa, η οποία ήταν από τις πρώτες που διασφάλισαν τα ταμειακά διαθέσιμα.
Την ίδια ώρα, αυτοκινητοβιομηχανίες, ενεργειακοί όμιλοι, αλυσίδες τροφίμων και άλλων τομέων επιχειρήσεις, έχουν μεταφέρει σημαντικό μέρος των ταμειακών αποθεμάτων τους σε «ασφαλείς» προορισμούς – τράπεζες.
Μέχρι την 9η Δεκεμβρίου οι μέρες είναι κρίσιμες αναφέρουν τα στελέχη. Πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι παίζεται η τελευταία παρτίδα. Δεν ξέρουμε ακόμη πως θα είναι εκείνα τα μεσάνυχτα. Ίσως να επέμβει η ΕΚΤ με μαζικές αγορές ομολόγων, αλλά ίσως και όχι, αναφέρουν τα στελέχη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης