Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μπάιντεν προς Παπαδήμο: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα – Κυπριακό, πΓΔΜ και ελληνοτουρκικά στην ατζέντα

Μπάιντεν προς Παπαδήμο: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα – Κυπριακό, πΓΔΜ και ελληνοτουρκικά στην ατζέντα
Σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα υποδέχτηκε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα.
Η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα υπήρξε σημαντική, με τη χώρα μας να προσδοκά και τη στήριξη των ΗΠΑ στο μέλλον, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λουκάς Παπαδήμος για τον χαιρετισμό του. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν μακρόχρονους δεσμούς φιλίας, οι οποίοι επιβεβαιώνονται.
Από την πλευρά του, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είμαστε ευχαριστημένοι για την υποστήριξη που έχει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ δήλωσε ότι υπάρχει κατανόηση για τις δυσκολίες των καιρών που περνάει η Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπάιντεν μεταφέρει τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν επίσης το σύνολο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, η πορεία του Κυπριακού, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η κατάσταση στα Βαλκάνια, οι εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης