Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αυστηρή προειδοποίηση Μπαρόζο στην Ελλάδα - «Να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» αλλιώς έξοδο από το ευρώ - Αλλαγές στη συνθήκη μέσα 4-5 μήνες

Αυστηρή προειδοποίηση Μπαρόζο στην Ελλάδα - «Να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» αλλιώς έξοδο από το ευρώ - Αλλαγές στη συνθήκη μέσα 4-5 μήνες
Εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο μίας Ευρωζώνης χωρίς την Ελλάδα, είπε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Στη γραμμή Μέρκελ-Σαρκοζί, ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι μία μοναδική περίπτωση και τόνισε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί σε άλλη χώρα το «κούρεμα» του χρέους.
Όπως τόνισε αυτό το θέμα μαζί με την απλοποίηση των διαδικασιών με τις οποίες μία χώρα θα μπορεί να λάβει βοήθεια από τον μόνιμο μηχανισμό ευρω-στήριξης (ESM) θα είναι τα κυριότερα προς συζήτηση στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου.
Όπως ανάφερε σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις των Μέρκελ και Σαρκοζί «ορισμένες αλλαγές στις συνθήκες μπορούν να πραγματοποιηθούν σχετικά γρήγορα. Τέσσερις με πέντε μήνες είναι ρεαλιστικό κατά τη γνώμη μου, ανάλογα με το είδος των αλλαγών στις συνθήκες».
«Εάν οι χώρες μέλη θεωρούν ότι οι συνθήκες θα πρέπει να τροποποιηθούν ώστε τα καθήκοντα μας όσον αφορά τη σταθερότητα και την υπευθυνότητα να φτάσουν ένα υψηλότερο νομικό επίπεδο, τότε αυτό είναι ένα καλό σημάδι», είπε ο Μπαρόζο στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης