Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ανοίγει (;) το θέμα διαδοχής του στο ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου - Βράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος - Εν αναμονή της τοποθέτησης Βενιζέλου και των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής

Ανοίγει (;) το θέμα διαδοχής του στο ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου - Βράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος - Εν αναμονή της τοποθέτησης Βενιζέλου και των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής
Μετά τη σωρεία δηλώσεων αμφισβήτησης, αλλά και στήριξης προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ανοίξει το θέμα της διαδοχής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες και σίγουρα μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, αφότου διαφανεί φως στο ευρωπαϊκό πεδίο.
Μετά και τη χθεσινή ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, η οποία είχε πολιτικό χαρακτήρα, στοιχεία απολογισμού και υπεράσπισης των πολιτικών του επιλογών, αλλά και έντονα προεκλογικό τόνο, ο κ. Παπανδρέου φέρεται, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αποφασισμένος να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.
Παρότι δε φάνηκε, χθες τουλάχιστον, διατεθειμένος να αφήσει την προεδρία του κόμματος, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναμένεται να δρομολογήσει τις διαδικασίες ούτως ώστε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το θέμα της ηγεσίας στο κόμμα του να έχει ανοίξει στις αρχές του 2012 και πάντως σε χρόνο ασφαλή πριν την προκήρυξη των εκλογών.
Καθοριστική παράμετρος πάντως παραμένει ο χρόνος των εκλογών, αλλά κυρίως η διαμόρφωση ενός λιγότερο ρευστού σκηνικού στην Ευρώπη και στο εσωτερικό της χώρας.
Ο Γ. Παπανδρέου δεν αποκλείεται να συνδυάσει την πρωτοβουλία του με την δημοσιοποίηση της θέσης του για την πολιτική ταυτότητα και τον επαναπροσδιορισμό του ΠΑΣΟΚ, χωρίς κανείς να είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να μιλήσει κατηγορηματικά για τον ρόλο που επιφυλάσσει στο εαυτό του…
Οι ανακοινώσεις του κ. Παπανδρέου αναμένεται να συνδυαστούν ή και να συμπέσουν με την εκδήλωση προθέσεων εκ μέρους του κ. Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος δεν έχει ακόμη μιλήσει για την ηγεσία στο κόμμα και έχει αφήσει άλλους να εκδηλωθούν προτού μιλήσει.
Από την άλλη, έντονη είναι η πίεση που ασκεί ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με σειρά δηλώσεων για έναρξη της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση του κόμματος, ενώ κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους και άλλου «δελφίνοι», όπως ο Ανδρεας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης έχει δηλώσει ότι δε θα είναι υποψήφιος, σαφή στήριξη στον πρωθυπουργό έχουν δώσει κάποια στελέχη του κινήματος, ενώ κάποιοι έχουν μιλήσει ακόμη και για «διαρχία»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης