Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Επιφυλακτική η Γερμανία για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής - "Δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί αν θα είναι επιτυχής μια ταυτόχρονη εφαρμογή EFSF και ESM"

Επιφυλακτική η Γερμανία για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής -
Δεν είναι στόχος της Γερμανίας να δοθούν στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ΕSΜ) χαρακτηριστικά τράπεζας, ανέφερε σε δηλώσεις του Γερμανός αξιωματούχος, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί αν θα είναι επιτυχής μια ταυτόχρονη εφαρμογή του προσωρινού μηχανισμού στήριξης (EFSF) με τον ESM.
Παράλληλα, ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε ότι τώρα το Βερολίνο είναι πιο απαισιόδοξο από ότι ήταν την περασμένη εβδομάδα, αναφορικά με τις αποφάσεις και τα συμπεράσματα της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν κι άλλες συναντήσεις πριν τα Χριστούγεννα για το μείζον ζήτημα της αλλαγής της Συνθήκης της ΕΕ, ενώ μάλιστα εκτίμησε ότι πιθανότατα θα υπάρξει και συνεδρίαση του Eurogroup στη διάρκεια της Συνόδου.
"Υπάρχουν πολλοί ακόμη που δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μερικά ευρωπαϊκά ιδρύματα και χώρες της Ευρωζώνης ίσως θα πρέπει να αλλάξουν τη στάση τους έναντι της κρίσης για να επιτευχθεί συμφωνία στη διάρκεια της Συνόδου", τόνισε με στόμφο ο Γερμανός αξιωματούχος.
Παράλληλα, εξέφρασε εκ νέου την αντίθεση της Γερμανίας στην έκδοση του ευρωομολόγου. "Το ευρωομόλογο θα εντείνει την κρίση, δεν θα την επιλύσει", σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης