Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σκληρά μέτρα για φοροφυγάδες - Δέσμευση λογαριασμών για υποθέσεις άνω των 150.000 ευρώ

Σκληρά μέτρα για φοροφυγάδες - Δέσμευση λογαριασμών για υποθέσεις άνω των 150.000 ευρώ
Σε δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων για υποθέσεις φοροδιαφυγής που ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ θα προχωρεί η Εφορία, ενώ την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοινώνει  νέα λίστα  φοροφυγάδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την εντολή αυτή έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον φοροελεγκτικό μηχανισμό σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι εστίες φοροδιαφυγής και να τονωθούν οι εισπράξεις στα κρατικά ταμεία.
Παράλληλα,  το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται  να αποστείλει «προσκλητήρια»  σε εκατοντάδες επιχειρηματίες , οι οποίοι ύστερα από ελέγχους που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων βρέθηκαν να μην δηλώνουν τα πραγματικά κέρδη της εταιρίας.
Με την επιστολή θα ειδοποιούνται οι φορολογούμενοι να προσέλθουν εντός πέντε εργάσιμων ημερών στην Εφορία προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα εισοδήματα που απέκρυψαν.
Σε περίπτωση που αγνοήσουν την πρόσκληση της  Εφορίας τότε θα ενεργοποιείται το μέτρο  που προβλέπει την αναστολή της λειτουργίας της επιχείρησης.
Σύμφωνα με ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες , ειδοποιητήρια από την Εφορία αναμένεται να λάβουν συμβολαιογράφοι, ιδιοκτήτες μπαρ και κέντρων διασκέδασης αλλά και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν κόβουν αποδείξεις και κατά την συνήθη τακτική τους δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο ποσό ( 12.000 ευρώ).
Το θέμα της φοροδιαφυγής εξετάσθηκε στη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη.
Στην σύσκεψη αποφασίσθηκε να ενταθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης έναντι των φοροφυγάδων και να ξεκινήσει η  διαφημιστική καμπάνια για την εμπέδωση της φορολογικής συνείδησης, γεγονός που θα δυναμώσει το ρεύμα των αποδείξεων.
Επίσης αποφασίστηκε η συνεργασία των εξής υπηρεσιών: Του ΣΔΟΕ, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, της νέας Ανεξάρτητης Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος, και της  Οικονομικής Αστυνομίας που θα βρίσκεται υπό την σκέπη του Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Μ. Χριστοδούλου
news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης