Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αρχίζουν τα εσωκομματικά… όργανα στο ΠΑΣΟΚ - Σαφείς αποστάσεις από τη συζήτηση για τη διαδοχή Παπανδρέου τήρησε ο Βενιζέλος

Αρχίζουν τα εσωκομματικά… όργανα στο ΠΑΣΟΚ - Σαφείς αποστάσεις από τη συζήτηση για τη διαδοχή Παπανδρέου τήρησε ο Βενιζέλος
Φουντώνει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ και την ενδεχόμενη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος επιστρέφει από την Νότιο Αφρική, όπου βρισκόταν στη σύνοδο του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρωτοβουλίες του Παπανδρέου δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν ακόμη και εντός των επομένων ημερών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει οι αποστάσεις που τήρησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, από τις Βρυξέλλες.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ντρέπεται να μετάσχει σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, η οποία στρέφει το ενδιαφέρον σε θέματα ασύγκριτα μικρότερης σημασίας σε σχέση με το να επιβιώσουμε ως χώρα».
Και ενώ δεν περνάει μέρα χωρίς σχετικές δηλώσεις, η πρώτη σχετική δημοσκόπηση που έγινε αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώτος έρχεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 20%, δεύτερος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 16% και τρίτος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 7%. Ακολουθούν η Άννα Διαμαντοπούλου με 4%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 3% και ο Χρήστος Παπουτσής με 1%.

Πάντως, οι κυριακάτικες εφημερίδες είναι γεμάτες με δηλώσεις υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τα σενάρια για τη διαδοχή Παπανδρέου.
«Δεν ψάχνουμε για αρχηγό, ψάχνουμε για συμπορευτές» επισημαίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, o οποίος δεν βλέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέου κεντρώου κόμματος. «Εκτός αν μιλούμε για αυτοδημιούργητα ψώνια και αυτοδίδακτους σωτήρες που ασφαλώς μπορούν να ιδρύσουν ο καθένας το δικό του φορητό κόμμα» παρατηρεί ο κ. Ρέππας στο Βήμα της Κυριακής.
Έκτακτο συνέδριο το οποίο θα αποφασίσει για το εθνικό σχέδιο και το εκλογικό πρόγραμμα και στη συνέχεια εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τις βουλευτικές εκλογές είναι ο «οδικός χάρτης» για τις εσωκομματικές διαδικασίες που προτείνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης επίσης από το Βήμα της Κυριακής.
Εν τω μεταξύ ξαναχτύπησε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος στην Καθημερινή της Κυριακής τόνισε ότι «η σχέση εμπιστοσύνης, αυτό το ουσιώδες στοιχείο της αντιπροσώπευσης, που οφείλει να συνδέει τον ηγέτη και το κόμμα του με την κοινωνία, έχει διαρραγεί. Αυτό αποτελεί πολιτική κριτική, χωρίς καμία διάθεση ανθρωποφαγίας ή αναζήτησης κάποιου εξιλαστήριου θύματος».
«Θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα. Θεωρώ ότι όσο ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί να συνεχίσει την προσπάθεια για τη δικαίωση του αγώνα και την ενότητα της παράταξης, εγώ θα τον στηρίζω χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό» δήλωσε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος επανέλαβε ότι η διαδοχολογία «είναι εκτός τόπου και χρόνου».
Ο Γ. Παπανδρέου θα ηγηθεί του κόμματος στις εκλογές εκτιμά από τις σελίδες της Realnews ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης