Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ανοίγει ο δρόμος για τις ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές και τραπεζικές συμφωνίες λόγω Ερντογάν

Ανοίγει ο δρόμος για τις ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές και τραπεζικές συμφωνίες λόγω Ερντογάν
Με συνοδεία μεγάλης ομάδας επιχειρηματιών και κυβερνητικού κλιμακίου καταφθάνει ο τούρκος πρωθυπουργός κ. Ταγιπ Ερντογάν στην Αθήνα, σε μία προσπάθεια, που όπως ανέφερε και ο εκπρόσωπος του να αδράξει την ευκαιρία της ελληνικής κρίσης για να σφυρηλατήσει από κοινού με την Ελλάδα ένα νέο μορατόριουμ. Μαζί με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Α. Μπαμπατσάν, τους υπουργούς Εμπορίου Ζ. Τσαγκλαγιάν, θα βρίσκονται οι υπουργοί Επικρατείας Ε. Μπαγίς, Εσωτερικών Μ. Αταλάι, Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου, Παιδείας Ν. Τσουμπουκτού, Μεταφορών Μ. Γιλντιρίμ, Ενέργειας Τ. Γιλντίζ, Πολιτισμού και Τουρισμού Ε. Γκιουνάι και Περιβάλλοντος Β. Ερογλου. Παράλληλα, την τουρκική αποστολή συμπληρώνει εκατονταμελής ομάδα επιχειρηματιών.
Στην αποστολή έχουν γίνει προσπάθεια να προσδοθεί μία νέα οικονομική διάσταση στις διμερείς οικονομικές σχέσεις, αφού σε άλλους τομείς, όπως οι μεταφορές ή η βιομηχανία, οι δύο χώρες λειτουργούν συμπληρωματικά. Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η διάσταση της συνεργασίας σε τραπεζικό επίπεδο, καθώς ήδη από το 2006, Εθνική Τράπεζα και Eurobank έχουν έντονη παρουσία στη γειτονική χώρα με σημαντικές συμμετοχές στην FinansBank και στην Tekfen Holding, αντίστοιχα. Είναι προφανές ότι ο κ. Ερντογάν έχει τη πρόθεση να ενισχύσει την οικονομική παρουσία της χώρας του στην Ελλάδα, αφού στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση και των επιχειρηματικό κλάδο μορφές συνεργασίας, πρωτίστως στον τραπεζικό τομέα.
Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν, εκτός από την Εθνική Τράπεζα, τη Eurobank και τη ΜΕΤΚΑ, η S&B, ο Τιτάνας και η Intralot θα βρίσκονται στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης, παρουσιάζοντας στην Τουρκική αποστολή τα επιχειρηματικά τους σχέδια και τις κινήσεις τους στην Τουρκική αγορά.
Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων θα βρεθεί και ο τουρισμός και η ενέργεια, ενώ στόχος είναι η υπογραφή οκτώ με δέκα μνημονίων συνεργασίας σε αυτούς τους τομείς, θέτοντας ένα πλαίσιο συνεργασίας τα επόμενα χρόνια.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης