Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στιγμιαίο σοκ προκάλεσε η διαρροή για προετοιμασία του EFSF στη διάσπαση της ευρωζώνης - Διαψεύδει το Ταμείο

Στιγμιαίο σοκ προκάλεσε η διαρροή για προετοιμασία του EFSF στη διάσπαση της ευρωζώνης - Διαψεύδει το Ταμείο
Καμία ρήτρα διάσπασης της ευρωζώνης δεν θα περιλαμβάνουν οι νέοι κανόνες για τον EFSF σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του προσωρινού ταμείου στήριξης της ευρωζώνης, ο οποίος μάλιστα έβαλε τέλος στα σενάρια που θέλουν τους Ευρωπαίους να προετοιμάζονται για την έξοδο κάποιας χώρας από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Το EFSF θα καταργήσει ρήτρα που επρόκειτο να συνοδεύει τα ενημερωτικά δελτία των εκδόσεων ομόλογων του ταμείου και αναφερόταν στη πρόβλεψη διάλυσης του ευρώ, αναφέρει ο διεθνής Τύπος επικαλούμενος δηλώσεις του εκπροσώπου του EFSF.
Υπενθυμίζεται ότι είχε διαρρεύσει το προσχέδιο του ενημερωτικού δελτίου από τον EFSF στους Financial Times όπου και φέρετο να περιλαμβάνει προειδοποίηση στους επενδυτές που επιθυμούν να αγοράσουν τα ομόλογα του μηχανισμού για το ενδεχόμενο διάσπασης ή και διάλυσης της ευρωζώνης. Πρόκειται για μια είδηση που προκάλεσε σοκ αφού μεταδόθηκε ταυτόχρονα σε πολλά μέσα ενημέρωσης.
Το EFSF, το οποίο δημιουργεί προϊόντα για την ασφάλιση των ομολόγων κρατών που κινδυνεύουν με πτώχευση, αντίστοιχα με τα CDS, αναφέρεται στο συγκεκριμένο προσχέδιο το αν θα πρέπει η σχετική προειδοποίηση στους επενδυτές να συμπεριληφθεί ή όχι στο τελικό κείμενο. “Το ευρώ μπορεί να πάψει να είναι νόμιμο νόμισμα” αναφέρεται σε κάποιο σημείο του προσχεδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης