Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Για το κόστος διάσπασης της ευρωζώνης προειδοποιεί ο Draghi - "Οι χώρες που θα αποχωρήσουν από το ευρώ θα αντιμετωπίσουν εξαιρετικά μεγάλες οικονομικές δυσκολίες"

tags :
Για το κόστος διάσπασης της ευρωζώνης προειδοποιεί ο Draghi -
Για το κόστος διάσπασης της ευρωζώνης προειδοποίησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, στην πρώτη του συνέντευξη αφότου ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα στο τιμόνι της τράπεζας.
Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Draghi υποστήριξε ότι οι χώρες που θα αποχωρήσουν από το ευρώ θα αντιμετωπίσουν εξαιρετικά μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, παραβιάζοντας το «ταμπού» του προκατόχου του, Jean Claude Trichet να μιλήσει για το ενδεχόμενο διάσπασης της ζώνης του ευρώ.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τα κράτη-μέλη που θα αποχωρήσουν από το ευρώ και θα υποτιμήσουν το εθνικό τους νόμισμα θα συμβάλλουν στις πληθωριστικές πιέσεις, ενώ θα εξακολουθούν να χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά σε πολύ ασθενέστερη θέση».
Οι πολιτική ηγεσία των χωρών της ευρωζώνης πρέπει να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, με την εξασφάλιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και να δώσουν περισσότερες αρμοδιότητες στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης