Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η Finansbank ξεπερνά σε επιδόσεις την Εθνική Ελλάδος

  Η Finansbank ξεπερνά σε επιδόσεις την Εθνική Ελλάδος
Λειτουργώντας σε ένα περιβάλλον προφανώς ευνοϊκότερο η Finansbank αποδεικνύεται ότι αποτελεί το πλέον σταθερά δυναμικό και αποδοτικό μέρος  του ισολογισμού της Εθνικής τράπεζας τουλάχιστον για το α΄ τρίμηνο του 2010....
Στην Ελλάδα η Εθνική τράπεζα στην καλύτερη των περιπτώσεων θα εμφανίσει οριακές επιδόσεις καθώς τα έκτακτα έσοδα είναι περιορισμένα ίσως να σημειώσει  και ζημίες  ενώ διατηρείται η αρνητική επίδραση στον ισολογισμό από τα AFS και LaR στα στοιχεία των χαρτοφυλακίων που εμφανίζουν υποαξίες.
Αν και η Εθνική Ελλάδος δεν θα ακολουθήσει επιθετική πολιτική στις προβλέψεις στο α΄ τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2009.
Οι επιδόσεις της Εθνικής τράπεζας Ελλάδος στο α΄ τρίμηνο του 2010 που θα ανακοινωθούν 26 Μαΐου σε επίπεδο μητρικής θα είναι ισχνότατες και προφανώς η αρνητική επίδραση των χαρτοφυλακίων ειδικά από τα ομόλογα θα επιδράσει στα αποτελέσματα.
Στο αντίποδα η Finansbank και οι θυγατρικές στα Βαλκάνια εμφανίζουν καλές επιδόσεις σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2009 ένδειξη ότι οι δραστηριότητες του εξωτερικού βελτιώνονται. Είναι ξεκάθαρο ότι στον ισολογισμό της Εθνικής τράπεζας έχει υπάρξει μια σημαντική ανατροπή.
H Finansbank αποτελεί σε αυτή την συγκυρία όπου η Ελλάδα ως οικονομία και αγορά περνάει κρίση βρίσκεται στην καλύτερη της φάση συμμετέχοντας ενεργά στον ενοποιημένο ισολογισμό.
Με συνολικά κεφάλαια 8,5 δις ευρώ τα οποία ενισχύθηκαν μέσα στο 2009 από την  αύξηση κεφαλαίου 1,2 δις ευρώ , την κερδοφορία και την αύξηση με προνομιούχες μετοχές 350 εκατ ευρώ η Εθνική είναι επαρκής κεφαλαιακά.
Η μόνη παράμετρος που θα επηρεάσει τα κεφάλαια είναι οι υποαξίες ομολόγων που έφθασαν τα 270 εκατ ευρώ περίπου στο δ΄ τρίμηνο του 2009 στο σκέλος των αποτελεσμάτων.
Τα αποτελέσματα της Εθνικής θα επηρεασθούν θετικά από την Finansbank και αρνητικά από όλες τις άλλες πηγές στο α΄ τρίμηνο.
Η ουσία είναι ότι κεφαλαιακά είναι ισχυρή και δεν θα χρειαστεί αύξηση κεφαλαίου.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης