Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μ. Σάλλας (Πειραιώς): Οι ελληνικές τράπεζες υπέστησαν απώλειες από το haircut που θα πρέπει να αποκατασταθούν - Αναμένεται και η έκθεση της BlackRock - Τάσσεται κατά της εμπλοκής των φυσικών προσώπων στο PSI

Μ. Σάλλας (Πειραιώς): Οι ελληνικές τράπεζες υπέστησαν απώλειες από το haircut που θα πρέπει να αποκατασταθούν - Αναμένεται και η έκθεση της BlackRock - Τάσσεται κατά της εμπλοκής των φυσικών προσώπων στο PSI
(upd)Οι ελληνικές τράπεζες υπέστησαν σημαντικές απώλειες από τις συνέπειες των αποφάσεων των ευρωπαϊκών Συνόφων που προβλέπουν το haircut στα ελληνικά ομόλογα, ενώ αναμένεται και η έκθεση της BlackRock για το εύρος των απωλειών που θα πρέπει να υπάρξει λόγω των προβληματικών δανείων.
Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς, κ. Μ. Σάλλας, μιλώντας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. ευρώ με προνομιούχες μετοχές, όπου και υπάρχει απαρτία 42,92%. Με την ΑΜΚ ο δείκτης Core Tier 1 της Τράπεζας θα διαμορφωθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερα, ενώ η τιμή της έκδοσης θα είναι στα 0,30 ευρώ.
Ο πρόεδρος της Πειραιώς επισήμανε πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή στην Αύξηση Κεφαλαίου, καθώς θα θωρακιστεί κεφαλαιακά η τράπεζα, ζητούμενο που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα σε όλο τον κλάδο.
Σε ερώτηση μετόχων σχετικά με τη συμμετοχή φυσικών προσώπων στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με haircut 50%, ο κ. Σάλλας εμφανίστηκε αντίθετος. "Οι private individual πιστωτές δεν θα πρέπει να συμμετάσχουν, αλλά δεν είμαι εγώ που αποφασίζει", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα η ΑΜΚ της τράπεζας.

Νωρίτερα το bankingnews.gr ανέφερε:

Τρ. Πειραιώς: Θα έχει απαρτία η έκτακτη γενική συνέλευση και θα αποφασιστεί η ΑΜΚ έως 400 εκατ. ευρώ με προνομιούχες μετοχές

Περίπου το 42-44% των μετόχων συγκεντρώνει η Τρ. Πειραιώς και ως εκ τούτου στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 23 Δεκεμβρίου, θα ληφθούν αποφάσεις για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους έως 400 εκατ. ευρώ με την έκδοση προνομιούχων μετοχών.
Να σημειωθεί ότι χθες  η Εθνική Τράπεζα, στην έκτακτη γενική της συνέλευση, με ποσοστό 24%, έλαβε απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 1 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι αυτού του είδους οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις θεωρούνται ειδικού σκοπού και δεν υπάγονται στο καθεστώς των απαρτιών που ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία, δηλαδή 67% στην πρώτη ΓΣ, 51% στη δεύτερη και πλειοψηφία των παρόντων μετόχων στην τρίτη.  Αντιθέτως, με ποσοστό 20% των μετόχων μπορούν να ληφθούν αποφάσεις από αυτού του είδους τις έκτακτες ΓΣ ειδικού σκοπού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης