Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Walter (πρ. επικεφαλής Deutsche Bank): Οι αγορές δε συνεργάζονται για να ξεπεραστεί η κρίση – Το μόνο που θέλουν είναι το κέρδος με οποιοδήποτε κόστος

tags :
Walter (πρ. επικεφαλής Deutsche Bank): Οι αγορές δε συνεργάζονται για να ξεπεραστεί η κρίση – Το μόνο που θέλουν είναι το κέρδος με οποιοδήποτε κόστος
Ιδιαίτερα επικριτικός οικονομολόγος έναντι των αγορών εμφανίζεται ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Norbert Walter, κατηγορώντας τους ότι τα υποκείμενα των αγορών επιδίδονται σε έναν αγώνα άντλησης κέρδους και δεν φροντίζουν να συμβάλουν στην υπέρβαση της κρίσης.
Οι επικεφαλής των εταιρειών θα πρέπει να αναγνωρίσουν τα σφάλματα που έχουν κάνει τα τελευταία δέκα χρόνια και να τα διορθώσουν συστηματικά. Εάν αυτό συμβεί με τη συνεργασία και του πολιτικού κόσμου θα μπορούσε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ αγορών και πολιτικής», τονίζει ο Norbert Walter.
Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank υποστηρίζει ότι πολιτικός κόσμος και αγορές βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση, καθώς νομίζουν ότι μπορούν να αντλήσουν οφέλη πλήττοντας ο ένας τον άλλον. «Η συνεργασία και το αίσθημα της κοινότητας έχουν χαθεί στις κοινωνίες μας και αυτό μας ζημιώνει όλους», επισημαίνει ο γερμανός οικονομολόγος. Ο Walter χαρακτηρίζει πρόφαση την αρχή του ανταγωνισμού, την οποία επικαλούνται οι πρωταγωνιστές των αγορών. «Εκτιμώ ότι πρόκειται για πρόφαση. Υπάρχουν κάποιοι που ακόμη δεν έχουν μάθει ότι μόνο με τη συνεργασία θα λειτουργήσουν οι ρυθμίσεις των χρηματαγορών και θα επανέλθει η ισορροπία των πραγμάτων. Ακόμη κάποιοι προσπαθούν να «τη φέρουν» στους άλλους. Και αυτό δεν έχει κανένα νόημα», καταλήγει ο οικονομολόγος.
Τέλος, ο Walter θεωρεί ότι το κοινό νόμισμα στα 12 χρόνια της ιστορίας του σημείωσε καλύτερα αποτελέσματα από τα 60 χρόνια του γερμανικού μάρκου. Και αυτό παρά τις αναταράξεις που προκάλεσαν στο ευρώ η στάση του πολιτικού κόσμου και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης