Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Haircut 75% βλέπουν οι Γερμανοί στα ελληνικά ομόλογα – Το 2012 η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σύμφωνα με την CEBR

Haircut 75% βλέπουν οι Γερμανοί στα ελληνικά ομόλογα – Το 2012 η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σύμφωνα με την CEBR
Haircut 75% βλέπει για τα ελληνικά ομόλογα η γερμανική έκδοση των Financial Times, επισημαίνοντας ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση πιέζει τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν 200 δις ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, να παραιτηθούν επιπλέον από τις απαιτήσεις τους.
"Οι αγορές της Ευρώπης, οι οποίες έχουν πληγεί ούτως ή άλλως από την κρίση, απειλούνται με νέο χτύπημα. Συζητείται το ενδεχόμενο το ποσοστό αυτό να φθάσει στο 75% και μια συμφωνία είναι πιθανή μέσα στο Ιανουάριο. Μέχρι τώρα συμφωνήθηκαν 50% ή 100 δις με στόχο το δημόσιο χρέος από 160% που είναι σήμερα να φθάσει στο 120% μέχρι το 2020".

Η κατάρρευση της Ευρωζώνης θα ξεκινήσει το 2012, προειδοποιεί το CEBR - Βέβαιη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Η κατάρρευση της Ευρωζώνης θα ξεκινήσει το 2012, προειδοποιεί από την πλευρά του το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (Centre for Economics and Business Research - CEBR), εκτιμώντας ότι είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη φέτος.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του κέντρου, η πιθανότητα το ευρώ να μην υπάρχει σε 10 χρόνια ανέρχεται στο 99% (!).
"Στη διάρκεια του 2012 θα ξεκινήσει η διάσπαση της Ευρωζώνης", συνεχίζει το CEBR, επισημαίνοντας ότι οι πιθανότητες μια χώρα να αναγκαστεί φέτος να εγκαταλείψει το ευρώ ανέρχονται στο 60%.
Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Douglas McWilliams, ανώτατο στέλεχος του CEBR, "η Ελλάδα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εγκαταλείψει το ευρώ. Μάλιστα στην τρέχουσα συγκυρία μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ και η Ιταλία να την ακολουθήσει".
"Για να κατορθώσει το ευρώ να επιβιώσει σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, είναι απαραίτητο οι χώρες να καταστούν επαρκώς ανταγωνιστικές, προκειμένου να είναι σε θέση να αναπτυχθούν και να ξεπληρώσουν τα χρέη τους", προσθέτει ο ίδιος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης