Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Goldman Sachs: Το 2012 προσφέρει εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες - Έρχεται άνοδος 20% για τον S&P 500 και 5% για το δολάριο

Goldman Sachs: Το 2012 προσφέρει εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες - Έρχεται άνοδος 20% για τον S&P 500 και 5% για το δολάριο
Το 2012 προσφέρει εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες, εκτιμά ο Jim O'Neill, πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, προβλέποντας μάλιστα ότι η αμερικανική αγορά είναι εκείνη που θα ξεχωρίσει στη διάρκεια της νέας χρονιάς.
Σύμφωνα με τον O'Neill, ο S&P 500, o δείκτης βαρόμετρο της Wall Street αναμένεται να καταγράψει άνοδο έως και 20% το 2012, ενώ το αμερικανικό νόμισμα αναμένεται να ενισχυθεί έως και 5%.
Ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, για τις προβλέψεις του αυτές, επικαλείται την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, για την οποία εκτιμά ότι θα ξεπεράσει τελικά τις προσδοκίες των αναλυτών.
Κατά τον O'Neill, η αμερικανική κεντρική τράπεζα, η Fed είναι ζήτημα χρόνου να δεσμευθεί για έναν ακόμη - τρίτο στη σειρά - γύρο αγοράς κρατικών ομολόγων (QE3).
"Εάν το QE2 δεν αποδώσει, θα υπάρξει QE3" σχολιάζει ο O’Neill.
"Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ο S&P 500 να καταγράψει άνοδο από 15% έως 20% στη διάρκεια των ερχόμενων 12 μηνών", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης