Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Οι τρεις λόγοι για την “εκτόξευση” του ευρώ- Το σκληρό παιχνίδι του short squeeze και η μάχη short και long

tags :
Οι τρεις λόγοι για την “εκτόξευση” του ευρώ- Το σκληρό παιχνίδι του short squeeze και η μάχη short και long
Η σημερινή καθοριστική συνάντηση της “ομάδας κρούσης” των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ecofin, σε συνδυασμό με τις φήμες για παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και το τεχνικό short squeeze, αποτέλεσαν τους τρεις βασικούς παράγοντες για την εντυπωσιακή ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου από το 1,22 στα 1,2672 υψηλό ημέρας ενώ κινείται τώρα στα 1,2550 δολάρια.  ..
Είναι προφανές ότι επιχειρείται από τον γαλλογερμανικό άξονα προσπάθεια στήριξης του ευρώ, ενώ και η φημολογία για παρέμβαση της ΕΚΤ, παρότι μέχρι τώρα δεν έχει υλοποιηθεί, έχουν επιδράσει θετικά για το ευρώ.
Όμως υπάρχει και μία νέα παράμετρος που σχετίζεται με τις τακτικές των επενδυτών στην αγορά συναλλάγματος, καθώς κατάφεραν οι long επενδυτές στο ευρώ να οδηγήσουν σε short squeeze, δηλαδή σε επιθετικό κλείσιμο short θέσεων ειδικά στα τεχνικά επίπεδα των 1,2440-1,2450. Στα επίπεδα αυτά χτυπήθηκαν εντυπωσιακά stop loss που συνέβαλλαν στο άλμα του ευρώ. Ωστόσο, το κερδοσκοπικό παιχνίδι δεν έχει τελειώσει, η μάχη του ευρώ- δολαρίου θα συνεχιστεί.
Το παιχνίδι short long θα συνεχισθεί καθώς η Ευρώπη δεν έχει λύσει τα προβλήματα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης