Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Tελεσίγραφο της Μerkel προς την Ελλάδα: Δεν θα υπάρξει προσωρινό δάνειο, αν οι διαπραγματεύσεις για το PSI δεν ολοκληρωθούν άμεσα - Rehn: Πιθανή συμφωνία εντός της εβδομάδας - Αισιοδοξία Bενιζέλου - Ολλανδία: Δεν είπαμε όχι σε πιστωτικό γεγονός

Tελεσίγραφο της Μerkel προς την Ελλάδα: Δεν θα υπάρξει προσωρινό δάνειο, αν οι διαπραγματεύσεις για το PSI δεν ολοκληρωθούν άμεσα - Rehn: Πιθανή συμφωνία εντός της εβδομάδας - Αισιοδοξία Bενιζέλου - Ολλανδία: Δεν είπαμε όχι σε πιστωτικό γεγονός
(upd4)Νέο αυστηρό τελεσίγραφο προς την Ελλάδα, στέλνει η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel, τονίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως δεν τίθεται θέμα η χώρα μας να λάβει προσωρινό δάνειο, αν οι διαπραγματεύσεις για το PSI+ δεν στεφθούν με επιτυχία άμεσα...
"Για μένα δεν τίθεται θέμα προσωρινού δανείου προς την Ελλάδα, αν οι διαπραγματεύσεις για το PSI συνεχιστούν επί μακρόν και δεν καταλήξουν σε συμφωνία", τονίζει χαρακτηριστικά η Μerkel.
"Οι συζητήσεις για το PSI προχωρούν ικανοποιητικά σε τεχνικό επίπεδο", δήλωσε ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομίας της ΕΕ, O. Rehn, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι πιθανό να καταλήξουν σε συμφωνία εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
"Η Ολλανδία ποτέ δεν τάχθηκε ενάντια στο ενδεχόμενο να υπάρξει πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα και ποτέ δεν επέμεινε σε εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους", δήλωσε με αυστηρό ύφος ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, J. Kees de Jager, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει αντίθεση ούτε στην κεφαλαιακή ενίσχυση των μηχανισμών διάσωσης της ευρωζώνης.
"Παράγοντας - κλειδί για την Ελλάδα είναι να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές για εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους της", σημείωσε με τη σειρά της η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, M. Fekter.
Για έγκαιρη οριστικοποίηση του PSI+ έκανε λόγο από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Eυ. Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες.
"Αναφορικά με το PSI ενεργούμε πάντα σε συμφωνία με τους θεσμικούς μας εταίρους. Έχουμε πολύ εποικοδομητική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε την όλη διαδικασία εγκαίρως", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Τις έντονες επιφυλάξεις του για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+), εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Κυπρου, Κ. Καζαμίας.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά "δεν είναι βέβαιος ότι οι διαπραγματεύσεις για το PSI θα ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας".
"Όλα είναι ακόμη ανοιχτά για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους", πρόσθεσε ο κ. Καζαμίας.
Ελλάδα και πιστωτές κατέληξαν σε συμφωνία για το PSI+, αναφέρει την ίδια ώρα δημοσίευμα των FT Deutschland, επικαλούμενο ανώτατες κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα έχει ήδη επιτευχθεί μια ευρεία συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών μέσα στο σαββατοκύριακο.
Από την πλευρά του, το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι τράπεζες, ΕΕ και ΔΝΤ ακόμη προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον καθορισμό του κουπονιού. "Η συμφωνία μπορεί να ολοκληρωθεί εντός των ερχόμενων ωρών", τονίζεται επίσης...
Εστιάζοντας στη νέα παρέμβασή της η Merkel στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς διάσωσης, επισημαίνει την ανάγκη ο EFSF να καταστεί λειτουργικός και ο ESM να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν.
"Η Γερμανία πάντα έκανε ότι περνά από το χέρι της για την υπεράσπιση του ευρώ", σχολίασε μεταξύ άλλων η Καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης