Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Πιθανή βλέπει την ενεργοποίηση των CACs στο PSI+ ο επίτροπος Rehn και ζητά την επίτευξη συμφωνίας εντός του Ιανουαρίου και όχι τον Φεβρουάριο - Dallara: Εκκρεμές ακόμη το ύψος του επιτοκίου

Πιθανή βλέπει την ενεργοποίηση των CACs στο PSI+ ο επίτροπος Rehn και ζητά την επίτευξη συμφωνίας εντός του Ιανουαρίου και όχι τον Φεβρουάριο  - Dallara: Εκκρεμές ακόμη το ύψος του επιτοκίου
Πιθανό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+) o αρμόδιος επίτροπος για θέματα οικονομίας της ΕΕ, Olli Rehn.
Ο επίτροπος ανέφερε ότι Ελλάδα και ΙIF βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το PSI+, ωστόσο τόνισε ότι θα ήταν προτιμότερο η συμφωνία να επιτευχθεί εντός του Ιανουαρίου και όχι τον Φεβρουάριο.
Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό χθες από πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η επίσημη πρόταση από την ελληνική πλευρά για το PSI+ θα έχει κατατεθεί έως τις 13 Φεβρουαρίου.
Στις νέες του δηλώσεις ο Rehn υποστήριξε παράλληλα πως η επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας συνεχίζεται.
"Η ευρωπαϊκή οικονομία συνεχίζε να επιβραδυνεται", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, στη νέα παρέμβασή του, εξέφρασε την προσδοκία ότι θα υπάρξει συμφωνία για την ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της G20.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι δύο πλευρές προσπαθούν να έλθουν σε συμφωνία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του IIF, C. Dallara, επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά ότι το επιτόκιο είναι ένα σημαντικό ζήτημα που μένει εκκρεμές.
Σύμφωνα με τον Dallara θα πρέπει οι δύο πλευρές να συνεργαστούν, στη βάση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, και θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην προσαρμογή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης