Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Βλέπουν κλείσιμο της συμφωνίας για το PSI+ Μέρκελ και Ρεν, αλλά ο επίτροπος προειδοποιεί ότι η Ελλάδα πιθανόν να χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια - ΔΝΤ: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση

Βλέπουν κλείσιμο της συμφωνίας για το PSI+ Μέρκελ και Ρεν, αλλά ο επίτροπος προειδοποιεί ότι η  Ελλάδα πιθανόν να χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια - ΔΝΤ: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση
(upd2)Πλησιάζουμε σε συμφωνία για το κλείσιμο των όρων του PSI+, επιβεβαίωσαν αμφότεροι Αγγέλα Μέρκελ και Όλι Ρεν, σε δηλώσεις τους σήμερα στο περιθώριο των εργασιών του forum στο Νταβός της Ελβετίας.
O επίτροπος οικονομίας της ΕΕ, O. Rehn επιβεβαίωσε ότι Ελλάδα και πιστωτές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+). Στη νέα παρέμβασή του ωστόσο ο Rehn αναφέρει ό,τι έχει ήδη επισημάνει από χθες η επικεφαλής του ΔΝΤ, C. Lagarde, ήτοι ότι ο επίσημος τομέας ίσως χρειαστεί να συνεισφέρει περισσότερα κεφάλαια στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο δεν χαρακτηρίζει δραματική εξέλιξη.
Σύμφωνα με την A. Merkel, ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται σημαντικά σημεία σύγκλισης. Ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε, η έκθεση της Τρόικας για την Ελλάδα δεν θα είναι έτοιμη για τη Σύνοδο τη Δευτέρα ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την επόμενη δόση.
Την ίδια ώρα, αξιωματούχος του ΔΝΤ γνωστοποίησε πως το ταμείο έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με την Ελλάδα, σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση. Το ΔΝΤ ξεκίνησε να εργάζεται στην Αθήνα για μια νέα συμφωνία, αλλά οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο", γνωστοποίησε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης