Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Νέες πυρετώδεις διαβουλεύσεις για PSI+ και νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας σήμερα - Συνεδριάζει το Eurogroup στις Βρυξέλλες και το IIF στο Παρίσι

Νέες πυρετώδεις διαβουλεύσεις για PSI+ και νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας σήμερα  - Συνεδριάζει το Eurogroup στις Βρυξέλλες και το IIF στο Παρίσι
(upd)Νέες, πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το ελληνικό ζήτημα θα πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη, σε απόλυτη συνάρτηση βέβαια με το αποτέλεσμα της χθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα, στόχος της οποίας είναι η έγκριση των νέων μέτρων που απαιτούνται από την τρόικα για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας μας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, J. C. Juncker, σήμερα  Πέμπτη και ώρα 19:00 θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες με στόχο την αποτίμηση της συμφωνίας ελληνικής - κυβέρνησης τρόικα.
Στο επίκεντρο του Eurogroup θα τεθούν επίσης επί τάπητος τόσο το μείζον θέμα της συμμετοχής της ΕΚΤ στο PSI+, αλλά και η πρόταση των εταίρων για δημιουργία Ταμείου στο οποίο θα βρίσκονται δεσμευμένα τα χρήματα των δανειστών.
Ωστόσο, σήμερα  θα υπάρξει και συνάντηση στο Παρίσι των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας, με στόχο την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το ελληνικό PSI+.  Στη σύσκεψη του IIF θα συζητηθούν τεχνικής φύσως ζητήματα που σχετίζονται με το PSI+.
Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το IIF, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης των εκπροσώπων του με τον πρωθυπουργό, ανέφερε πως οι συζητήσεις με την ελληνική πλευρά για το PSI+ ήταν εποικοδομητικές, προαναγγέλλοντας παράλληλα πως οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν στο Παρίσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης