Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Smith: Στο επίκεντρο ενός δράματος, μεγαλύτερου των αρχαίων τραγωδιών, η Ελλάδα - Γιατί επιχειρείται η απόκρυψη της αλήθειας και τι συνιστά πραγματικά η χρεοκοπία...

Smith: Στο επίκεντρο ενός δράματος, μεγαλύτερου των αρχαίων τραγωδιών, η Ελλάδα - Γιατί επιχειρείται η απόκρυψη της αλήθειας και τι συνιστά πραγματικά η χρεοκοπία...
Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός δράματος... Ενός δράματος που απειλεί να ξεδιπλώσει κάθε ίντριγκα και κάθε υπεκφυγή των αρχαίων ελληνικών μύθων και τραγωδιών...
Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να σκιαγραφήσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, μόλις ελάχιστα 24ωρα μετά την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, πρόσφατο δημοσίευμα στο blog "Of Two Minds" του γνωστού οικονομολόγου Charles Ηugh Smith.
Σύμφωνα με τον συντάκτη του εν λόγω άρθρου, αυτό που επιχειρείται στην τρέχουσα συγκυρία είναι η απόκρυψη της πραγματικότητας, η πραγματική χρεοκοπία της Ελλάδας.
"Η σαφής χρεοκοπία καταρρίπτει την απάτη και την ψευδαίσθηση. Για το λόγο αυτό, η χρεοκοπία πρέπει να είναι κρυφή, να αναβάλλεται και να περνά μέσω του δρόμου της αναδιάρθρωσης" τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα.
"Δεν τίθεται μόνο θέμα κινδύνου. Δεν τίθεται μόνο ζήτημα οικονομικού χάους. Αντίθετα πρόκειται για μια διαδικασία που έχει πολιτιστικές, πολιτικές και ψυχολογικές προεκτάσεις", αναφέρεται επίσης.
Στην πραγματικότητα, η αναγνώριση της πραγματικότητας έχει συνέπειες που χαρακτηρίζονται τουλάχιστον καταστροφικές.
Στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά και στους Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι "όπως κάθε πολιτικός της δύσης κάνουν τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσουν την εκλογή τους".
Η κεντρική ερώτηση, κατά τον αρθρογράφο, είναι μία και είναι πολύ απλή: Γιατί πρέπει οι πολίτες που δεν έχουν κανένα μερίδιο σε καμία ιδιωτική εταιρεία, που δεν λαμβάνουν κέρδη ή μερίσματα, πρέπει να "πληρώνουν τη ζημιά"; Η νόμιμη απάντηση, συνεχίζει ο αρθρογράφος, είναι μια: "Δεν θα έπρεπε να πληρώνουν".
"Και ποια είναι η επόμενη ερώτηση που αναζητά απάντηση; Γιατί πληρώνουμε για κάτι που δεν αγοράσαμε ή κάτι στη δημιουργία του οποίου δεν είχαμε καμία συμμετοχή; Γιατί απλά δεν υπάρχει πλέον λειτουργικός καπιταλισμός", καταλήγει το εν λόγω άρθρο, δημοσιευμένο στο blog "Of Two Minds".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης