Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Juncker: Τηλεδιάσκεψη την σήμερα για την Ελλάδα - Στις 20/2 η συνεδρίαση του Eurogroup - Εμμένει στις απαιτήσεις για γραπτές δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών

Juncker: Τηλεδιάσκεψη την σήμερα για την Ελλάδα - Στις 20/2 η συνεδρίαση του Eurogroup - Εμμένει στις απαιτήσεις για γραπτές δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών
(upd5)Επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του Eurogroup, J. C. Juncker πως σήμερα Τετάρτη θα υπάρξει τελικά τηλεδιάσκεψη και όχι συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας.

Ήδη από νωρίτερα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν προαναγγείλει ότι αύριο θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη και όχι συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Ο Juncker διεμήνυσε πως ακόμη δεν έχουν λάβει οι Ευρωπαίοι τις γραπτές δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών, ενώ επισήμανε πως ελληνική πλευρά και τρόικα έχουν ακόμη σημαντική τεχνικής φύσεως εργασία να κάνουν.
Παράλληλα ο Juncker γνωστοποίησε πως το Eurogroup θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.
Στο μεταξύ, αντίθετος με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας εμφανίστηκε σε νέα παρέμβασή του ο επίτροπος οικονομίας της EE, Οlli Rehn. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν συμφέρει κανέναν.
Μάλιστα ο επίτροπος διεμήνυσε πως "σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να λάβουμε αποφάσεις για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας".

Για αποτυχία της Ελλάδας στο PSI μιλά η Handelsblatt


Εν τω μεταξύ για αποτυχία της Ελλάδας να συγκεντρώσει την απαραίτητη συμμετοχή στην εθελοντική αναδιάρθρωση χρέους ώστε να αποφύγει την τεχνική χρεοκοπία αναμένουν ορισμένοι κεντρικοί τραπεζίτες, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Handelsblatt.
Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές από κεντρικές τράπεζες, σημειώνει πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να πετύχει το στόχο με την κυβέρνηση να έχει ως μόνη επιλογή την υποχρεωτική διαγραφή χρέους για τους επενδυτές που διαφωνούν.

Αμφιβολίες για το χρονοδιάγραμμα έγκρισης του πακέτου βοήθειας από τη γερμανική Βουλή εκφράζει ο πρόεδρος του Σώματος, Νόρμπερτ Λάμερτ

Αμφιβολίες ως προς το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ, μιλώντας στην εφημερίδα «Financial Times Deutschland».
Ο κ. Λάμερτ επισήμανε ότι ως την περασμένη Παρασκευή, οπότε πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Κοινοβουλίου πριν την δεκαπενθήμερη διακοπή λειτουργίας του, δεν υπήρχε η βάση για να γίνει τέτοια συζήτηση και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο διάστημα που μεσολαβεί ως τις 27 Φεβρουαρίου, πρώτη μέρα των συνεδριάσεων, θα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις ώστε το σχέδιο να εγκριθεί χωρίς να χρειαστεί περαιτέρω συζήτηση.
«Μένει να δούμε εάν θα είναι αρκετός ο χρόνος διαβούλευσης που έχει προβλεφθεί» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής. Από την εφημερίδα επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια διακοπής της λειτουργίας της Βουλής, οι βουλευτές θα βρίσκονται στις εκλογικές τους περιφέρειες, ενώ θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το πακέτο διάσωσης και το PSI.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης