Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Υπ' ατμόν οι Ευρωπαίοι με την Ελλάδα - Έθεσαν 6 προϋποθέσεις για να εγκρίνουν το πακέτο της Ελλάδας, οι οποίες δεν έχουν τηρηθεί....

Υπ' ατμόν οι Ευρωπαίοι με την Ελλάδα - Έθεσαν 6 προϋποθέσεις για να εγκρίνουν το πακέτο της Ελλάδας, οι οποίες δεν έχουν τηρηθεί....
Υπ' ατμόν συνεχίζει να βρίσκεται η Ευρώπη με επίκεντρο την Ελλάδα, καθώς η ψήφιση ενός ημιτελούς Μνημονίου σε συνδυασμό με το "κακό ιστορικό" της αποτελεσματικότητας της ελληνικής κυβέρνησης μόνο εφησυχασμό δεν ενέπνευσε στους ηγέτες της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τις Βρυξέλλες, η Ελλάδα είναι αβέβαιο αν θα είναι έτοιμη μέχρι την αυριανή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, γι' αυτό άλλωστε κρίθηκε αναγκαίο να μην υπαρξει διάσκεψη με φυσική παρουσία των Υπουργών, αλλά να διατηρηθεί σε επίπεδο τηλεδιάσκεψης. Την ίδια στιγμή οι εταίροι δεν φαίνεται έτοιμοι να εγκρίνουν τη συμφωνία στη συνεδρίαση των υπουργών, μολονότι η Αθήνα ενέκρινε τη νέα δανειακή σύμβαση.
Σύμφωνα με τις διαρροές, οι Ευρωπαίοι έχουν θέσει έξι προϋποθέσεις για να εγκρίνουν το πακέτο της Ελλάδας. Ανάμεσα σ' αυτές τις προϋποθέσεις περιλαμβάνονται η οριστικοποίηση των πηγών των 325 εκατ. ευρώ που υπολοίπονται από το πακέτο στήριξης, η μείωση του εργατικού κόστους κατά 15%, η δέσμευση των πολιτικών ηγετών ότι όλοι θα στηρίξουν τη συμφωνία.
Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν αυτες οι προϋποθέσεις, οι πιστωτές της ΕΕ, και ιδιαίτερα ο σκληρός πυρήνας της ζώνης που περικλείεται γύρω από τη Γερμανία θα θέσουν σε εφαρμογή ένα δεύτερο σχέδιο. Αυτό πιθανότατα να περιλαμβάνει υπό προϋποθέσεις έγκριση του πακέτου, και άμεσα επανεκτίμηση του σχεδίου στο επόμενο προγραμματισμένο eurogroup.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές οι υπουργοί θα δώσουν την έγκριση τους για το PSI, που πρέπει να ξεκινήσει εντός των ημερών, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί πριν λήξει το επόμενο ομόλογο των 14,5 δισ. ευρώ, στις 20 Μαρτίου. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το αν θα συμμετάσχει η ΕΚΤ στο πρόγραμμα, και όπως όλα δείχνουν θα κριθεί από το ύψος της συμμετοχής των ιδιωτών. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ήδη η ΕΚΤ έχει ζητήσει διαβεβαιώσεις πως το ενεργητικό της δεν θα υποστεί ίδιο haircut με αυτό των ιδιωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης