Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Eντός των ερχόμενων ημερών στη Βουλή ο νόμος για τα CACs - Έσπευσε να προλάβει την ενεργοποίηση η ΕΚΤ, πραγματοποιώντας την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που έχουν αποκτηθεί μέσω του SMP

Eντός των ερχόμενων ημερών στη Βουλή ο νόμος για τα CACs - Έσπευσε να προλάβει την ενεργοποίηση  η ΕΚΤ, πραγματοποιώντας την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που έχουν αποκτηθεί μέσω του SMP
(upd2)Εντός των ερχόμενων ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή ο νόμος για την υιοθέτηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs), σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που έχει ήδη μεταδώσει το www.bankingnews.gr.
Δύο αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν στο πρακτορείο πως η ενεργοποίηση των CACs είναι θέμα λίγων ημερών.
Κατά τους ίδιους, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα υποστηρίξουν την ενεργοποίηση των CACs, εάν η συμμετοχή στην εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι μεγάλη.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr, η ΕΚΤ προχώρησε ήδη στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που διαθέτει στα χαρτοφυλάκιά της.
Η ανταλλαγή αφορούσε μόνο τα ελληνικά ομόλογα που έχουν αποκτηθεί μέσω του SMP.
Πρόκειται για ομόλογα ύψους έως 48 δισ. ευρώ.
Η επίσπευση αυτή της διαδικασίας συνδέεται με το γεγονός ότι η ΕΚΤ τρέχει να προλάβει την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs).
Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα νέα ομόλογα υπόκεινται στην ελληνική νομοθεσία.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Μέσω των εθνικών κεντρικών τραπεζών η συμμετοχή της ΕΚΤ στο PSI+ - Στο μικροσκόπιο τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούνται στα  επενδυτικά χαρτοφυλάκια


Στο ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στο ελληνικό PSI+ τα ελληνικά ομόλογα που διαθέτουν στα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές από ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.
Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πιθανότητα αυτή, ήτοι η συμμετοχή στο ελληνικό PSI+ των ελληνικών ομολόγων που διαθέτουν στα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, ανέρχεται μόλις στο 50%.
Υπενθυμίζεται πως χθες, δημοσίευμα της Die Welt, ανέφερε πως τελικά ΕΚΤ και κεντρικές τράπεζες συμφώνησαν να συμμετάσχουν στο PSI+, προχωρώντας σε ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων ακόμη και εντός του σαββατοκύριακου και με στόχο τα κέρδη να παρασχεθούν στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Κατά τη Die Welt, ΕΚΤ και κεντρικές τράπεζες θα λάβουν νέα ελληνικά ομόλογα με ονομαστική αξία περίπου 50 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης