Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ackermann (Deutsche Bank): Εντός της εβδομάδας η συμφωνία για το PSI+ - Haircut 70% η πρόταση των πιστωτών - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Ackermann (Deutsche Bank): Εντός της εβδομάδας η συμφωνία για το PSI+ - Haircut 70% η πρόταση των πιστωτών - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις
Την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας για το PSI+ εντός της τρέχουσας εβδομάδας εξέφρασε ο επικεφαλής της Deutsche Bank και πρόεδρος του IIF, J. Ackermann, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαβουλεύσεις των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.
"Eίμαι βέβαιος πως η επίτευξη συμφωνίας είναι δυνατή εντός της εβδομάδας", τόνισε ο Ackermann, επισημαίνοντας παράλληλα πως η πρόταση των ιδιωτών πιστωτών αφορά σε απομείωση της τάξης του 70% στα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν.
"Οι συζητήσεις συνεχίζονται", πρόσθεσε ο Ackermann.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα πηγές της ιταλικής κυβέρνησης διεμήνυαν πως το haircut που θα επιβληθεί στο ελληνικό χρέος ενδεχομένως να φτάσει έως και το 75%.
Ωστόσο, όπως έχουν αναφέρει τραπεζικά στελέχη στο www.bankingnews.gr, το haircut στο ελληνικό χρέος αναμένεται να κλειδώσει στο 72%.
Εστιάζοντας στην κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών στην τρέχουσα συγκυρία, ο επικεφαλής της Deutsche Bank χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολο το εγχείρημα για την ενίσχυση των κεφαλαίων τους, ενώ προέβλεψε μαζικές πωλήσεις περιουσιακών τους στοιχείων, αλλά και μεγάλο κύμα συγχωνεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης