Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αναβάλλεται η σύνοδος Κορυφής των 17 στις 2 Μαρτίου - Απροθυμία της Γερμανίας να συζητήσει την χρηματοδότηση των μηχανισμών στήριξης - Αγκάθι το «τείχος προστασίας» - Φήμες για νέα Σύνοδο στα μέσα του μήνα

Αναβάλλεται η σύνοδος Κορυφής των 17 στις 2 Μαρτίου - Απροθυμία της Γερμανίας να συζητήσει την χρηματοδότηση των μηχανισμών στήριξης - Αγκάθι το «τείχος προστασίας» - Φήμες για νέα Σύνοδο στα μέσα του μήνα
Αναβάλλεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού πρακτορείου, το οποίο επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές,  η σύνοδος Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 2 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές πηγές, η σύνοδος κορυφής ακυρώθηκε εξαιτίας της απροθυμίας της Γερμανίας να συζητήσει την χρηματοδότηση του τοίχους προστασίας της ΕΕ.
«Η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης ματαιώνεται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι είχε σχεδιάσει να συγκεντρώσει τους ηγέτες των 17 χωρών της ευρωζώνης σε γεύμα εργασίας τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της συνόδου κορυφής της ΕΕ (1 και 2 Μαρτίου) για να συζητήσουν το θέμα των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου κάνουν λόγο για αίτημα της Γερμανίας για νέα σύνοδο στα μέσα Μαρτίου, ενώ το Reuters αναφέρει ότι θα υπάρξει μία σύντομη συνάντηση των 17 ηγετών της ευρωζώνης την Πέμπτη για την επανεκλογή του βαν Ρομπάι στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Σύμφωνα πάντα με το Reuters, ευρωπαίοι διπλωμάτες τονίζουν ότι η Σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των 27 δεν υπήρχε καν στην ατζέντα.
Συγκεκριμένα, το Reuters επικαλούμενο διπλωμάτες της ΕΕ, τονίζει ότι «υπήρξαν προσδοκίες για μια ξεχωριστή σύνοδο των ηγετών της ΕΕ την Παρασκευή, μετά από την βασική σύνοδο των 27, προκειμένου να συζητηθούν η Ελλάδα και η αύξηση του ταμείου διάσωσης για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους, αλλά δεν υπήρχε ποτέ επισήμως στην ατζέντα».
«Θα υπάρξει μια μίνι-σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης στη διάρκεια του δείπνου την Πέμπτη», αναφέρει δεύτερος διπλωμάτης.
Ο ίδιος δήλωσε ότι το ζήτημα του τείχους προστασίας, δηλαδή της ένωσης των πόρων του EFSF και του ESM από την οποία θα δημιουργηθεί ένα τείχος 750 δισ. ευρώ, θα συζητηθεί το Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης