Τελευταία Νέα
Ελλάδα

«Καλάθι» με 3.000 ακίνητα ετοιμάζει το ΤΑΙΠΕΔ με την συμβολή 9 τραπεζών - Δικαίωμα εκμετάλλευσης για 100 χρόνια θα έχουν οι επενδυτές για τα 500 στρέμματα στην Κασσιόπη της Κέρκυρας – Στην δημοσιότητα σήμερα ο διαγωνισμός

«Καλάθι» με 3.000 ακίνητα ετοιμάζει το ΤΑΙΠΕΔ με την συμβολή 9 τραπεζών - Δικαίωμα εκμετάλλευσης για 100 χρόνια θα έχουν οι επενδυτές  για τα 500 στρέμματα στην Κασσιόπη της Κέρκυρας – Στην δημοσιότητα σήμερα ο διαγωνισμός
Σύμβαση παραχώρησης για 100 χρόνια προωθεί το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων ( ΤΑΙΠΕΔ)για το ακίνητο των 500 στρεμμάτων που βρίσκεται στη χερσόνησο της Κασσιόπης στην Κέρκυρα. Αυτό θα προβλέπει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βγει σήμερα στην δημοσιότητα, ενώ σειρά παίρνουν ο Αστέρας Βουλιαγμένης και η παραλιακή έκταση 1.500 στρεμμάτων στην περιοχή Αφάντου στην Ρόδο.
Επίσης, είναι πολύ πιθανό έως τον Σεπτέμβριο να είναι έτοιμο και το πρώτο «καλάθι» από 3.000 ακίνητα του Δημοσίου που τεθεί προς αξιοποίηση και το οποίο έχει καθυστερήσει σημαντικά. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο να είναι έτοιμο από τον Ιούνιο του 2011. Όμως, τα πάμπολλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν ως προς τα περισσότερα  ακίνητα του Δημοσίου, έχει καθυστερήσει την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.
Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων έχουν ξεκινήσει να σχηματίζουν αυτό το « καλάθι»  με τη συμβολή των εννέα τραπεζών (τμήματα real  estate) που  έχουν προσληφθεί ως Σύμβουλοι για την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας. Επιτελικό ρόλο για την δημιουργία χαρτοφυλακίου των ακινήτων  έχει  την Εθνική Τράπεζα.
Σε ότι αφορά την έκταση στην Κέρκυρα σήμερα βγαίνει στον «αέρα» η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας  που αφορά την   πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από επενδυτές, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων , έχοντας προθεσμία  μέχρι και τις 10 Απριλίου για να συμμετάσχουν. Η περιοχή που πρόκειται να αξιοποιηθεί ανήκει σε γεωτεμάχιο περίπου 490 στρεμμάτων .Περισσότερο από το μισό της περιοχής αποτελεί ιδιωτική δασική έκταση, ενώ σε αυτό υπάρχει και μία μικρή φυσική λίμνη. Η αξιοποιήσιμη έκταση εκτιμάται σε περίπου178.000 τ. μ. Το ακίνητο έχει μια ακτογραμμή μήκους περίπου 725 μέτρων σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού του Ιονίου .
Η περιοχή συνορεύει με τη Χερσόνησο της Κασσιόπης, στην Κέρκυρα, μιας παραθαλάσσιας έκτασης που τοποθετείται 38 χλμ. βόρεια από την πόλη της Κέρκυρας, η οποία ως γνωστό διαθέτει και διεθνή αερολιμένα. Το ακίνητο είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και βρίσκεται σε περιοχή της Κέρκυρας με χαμηλή μέχρι σήμερα αξιοποίηση. Με δεδομένο ότι στην περιοχή του ακινήτου βρίσκεται κοντά το  διάσημο κτήμα του Βαρώνου James de Rothschild, τούτο ανεβάζει την αξία της αξιοποίησης του.
Το επόμενο διάστημα το Ταμείο αναμένεται να ξεκινήσει ανάλογη διαδικασία αξιοποίησης και για τα ακίνητα στην περιοχή Αφάντου Ρόδου αλλά και για το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης .
Μέχρι και το τέλος του μήνα αναμένεται να υπάρχει μια πρώτη εικόνα και για την αξιοποίηση το έκτασης 6200 στρεμμάτων ακίνητο του Ελληνικού. Στις 31 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την εκδήλωση του ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση της περιοχής διαδικασία για την οποία στελέχη του Ταμείου εκφράζουν αισιοδοξία για την συμμετοχή μεγάλων ευρωπαϊκών ομίλων του χώρου .


Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης