Τελευταία Νέα
Ελλάδα

ΟΔΔΗΧ: Όποιος δεν συμμετάσχει στο PSI δεν θα στηριχθεί από τις κυβερνήσεις - Θα συμμετάσχουν όλες οι ελληνικές τράπεζες - Καψής: Η συμμετοχή είναι προς το συμφέρον όλων - Διαψεύδει τα περί παράτασης της προθεσμίας για το PSI ο Π. Χριστοδούλου

ΟΔΔΗΧ: Όποιος δεν συμμετάσχει στο PSI δεν θα στηριχθεί από τις κυβερνήσεις - Θα συμμετάσχουν όλες οι ελληνικές τράπεζες - Καψής: Η συμμετοχή είναι προς το συμφέρον όλων - Διαψεύδει τα περί παράτασης της προθεσμίας για το PSI ο Π. Χριστοδούλου
(upd3) Αποσαφηνίζει ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν καλύπτει τους ιδιώτες πιστωτές εκτός του PSI, του οποίου η αποτυχία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μη ευνοϊκή αναδιάρθρωση χρέους, ο ΟΔΔΗΧ. Εν ολίγοις, όποιος δεν συμμετάσχει στο PSI δεν θα στηριχθεί από τις κυβερνήσεις.
Παράλληλα, τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στο PSI. Σημειώνεται ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν ομόλογα, αξίας πάνω 40 δισ. ευρώ.
Είναι προς το συμφέρον όλων των κατόχων ομολόγων να μπουν στο PSI, δηλώνει με τη σειρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. "Αυτή τη στιγμή για νομικούς λόγους πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο όλα τα ομόλογα, ενώ μετά θα γίνει μια προσπάθεια για όσους είχαν βάλει τις αποταμιεύσεις τους. Αφήστε να ολοκληρωθεί το PSI, μην ανοίγουμε θέματα που είναι πρόωρα".
Στο μεταξύ, σε διάψευση της φήμης περί παράτασης της προθεσμίας για συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI), προχώρησε νωρίτερα ο επικεφαλής του Oργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου σε δηλώσεις τους στο Reuters.
«Επιβεβαιώνω ότι η προθεσμία για το PSI είναι η 8η Μαρτίου», είπε στο Reuters ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρος Xριστοδούλου.
Υπενθυμίζεται ότι κανονικά η διαδικασία ανταλλαγής ολοκληρώνεται την Πέμπτη το βράδυ 8 Μαρτίου ενώ από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου θα ακολουθήσει εκκαθάριση των ομολογιούχων.
Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση εξέταζε να δώσει παράταση λίγων ημερών στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, εξαιτίας της περιορισμένης ανταπόκρισης των ιδιωτών στο PSI που απειλούνται να συμμετάσχουν υποχρεωτικά στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, μέχρι χθες δεν φαίνονταν να καλύπτεται το όριο ασφαλείας του 66,67% στο PSI προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο ενεργοποίησης των περίφημων ρητρών συλλογικής δράσης (CACs).


(πρώτη ενημέρωση 13:32 μμ)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης