Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Έκκληση προς τους ιδιώτες πιστωτές να συμμετάσχουν στο PSI+ απευθύνει την ύστατη στιγμή ο επίτροπος Rehn

Έκκληση προς τους ιδιώτες πιστωτές να συμμετάσχουν στο PSI+ απευθύνει την ύστατη στιγμή ο επίτροπος Rehn
Έκκληση προς τους ιδιώτες πιστωτές να συμμετάσχουν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI+) απευθύνει την ύστατη στιγμή - καθώς στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης λήγει η προθεσμία - o αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για την οικονομία, Olli Rehn.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επίτροπος, αυτή είναι η προσφορά για το PSI+, οι όροι δεν πρόκειται να αλλάξουν ή να βελτιωθούν, προειδοποιώντας πως η εναλλακτική είναι πολύ χειρότερη.
"Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι επενδυτές να αναγνωρίσουν πως η Ευρώπη έχει δεσμευθεί να παράσχει προς την Ελλάδα τα μέγιστα δυνατά κεφάλαια. Για να προχωρήσει το νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας, είναι αναγκαία η πλήρης συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI+", τονίζει ο Rehn.
"Zητώ από τους Έλληνες, τους Ευρωπαίους αλλά και όλους τους διεθνείς επενδυτές να δηλώσουν συμμετοχή στην εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους", σημειώνει επίσης ο επίτροπος.
"Η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα είναι απαραίτητο στοιχείο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους στο μέλλον, ενώ συνιστά μια αποφασιστική δράση για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης στο σύνολό της", καταλήγει ο επίτροπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης