Τελευταία Νέα
Ελλάδα

"Το ΔΝΤ προδικάζει την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος; - Η έκθεση της Παρασκευής με δυσκολία διατηρεί έναν αισιόδοξο τόνο... Παρασκηνιακά, προετοιμάζει την Ευρώπη για μια νέα χρεοκοπία της Ελλάδας"

"Το ΔΝΤ προδικάζει την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος;" είναι ο τίτλος του νέου δημοσίευματος των Financial Times, στο οποίο επιχειρείται μια ενδελεχής ανάλυση της έκθεσης του ταμείου για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή.
Κατά τους FT, η έκτασης 231 σελίδων έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή δίδει την εντύπωση πως το ταμείο επιχειρεί με δυσκολία να διατηρήσει έναν αισιόδοξο τόνο για την ικανότητα της Ελλάδας να τηρήσει πιστά και κατά γράμμα τα όσα προστάζει το νέο πακέτο διάσωσης της χώρας.
"Εάν κάποιος ωθήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να ρίξουν εκ νέου μια ματιά στα χρονοδιαγράμματα και τους όρους του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, αυτή τη φορά θα είναι το ΔΝΤ", σχολιάζουν οι FT.
Το ταμείο, συνεχίζει η εφημερίδα, αναφέρει ρητά πως θα χρειαστούν νέα μέτρα ύψους 12 δισ. ευρώ εντός του ερχόμενου τριμήνου, προκειμένου η Ελλάδα να κλείσει τις τρύπες στους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014.  
Η έκθεση του ΔΝΤ, αναφέρουν επίσης οι FT, καθιστά σαφές πως αν η Ελλάδα βρεθεί εκτός στόχων και παρεκκλίνει της πορείας της, τότε το ταμείο δεν πρόκειται να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τη χώρα. Θα είναι τότε απόφαση της Αθήνας να προχωρήσει σε νέα αναδιάρθρωση του χρέους της, ή απόφαση της Ευρώπης να συνεισφέρει ακόμη περισσότερα κεφάλαια για την Ελλάδα.
"Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, το ΔΝΤ μοιάζει να προειδοποιεί πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η κατάσταση στην Ελλάδα να επιδεινωθεί άμεσα και ταχύτατα, γεγονός που σημαίνει πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει εκ νέου να προετοιμαστούν για μια ακόμη χρεοκοπία", προειδοποιούν οι FT.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης