Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Monument Securities: Σταματήστε να πανηγυρίζετε για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας - Δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα... κυνικό τέχνασμα για να πάει καλά η προεκλογική καμπάνια στη Γαλλία!

Monument Securities: Σταματήστε να πανηγυρίζετε για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας - Δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα... κυνικό τέχνασμα για να πάει καλά η προεκλογική καμπάνια στη Γαλλία!
"Σταματήστε να πανηγυρίζετε για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας" διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ο Stephen Lewis, κορυφαίος αναλυτής της Monument Securities.
Γιατί; Γιατί σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα... κυνικό τέχνασμα ώστε να αρθούν οι γενικευμένες ανησυχίες για τις διαστάσεις της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία.
Kατά τον Lewis, οι επενδυτές δεν θα έπρεπε για κανένα λόγο να γιορτάζουν το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και αυτό γιατί μοιάζουν να παραβλέπουν μια σημαντική παράμετρο.
Ποια είναι αυτή; H τελευταία απαίτηση του ΔΝΤ και της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στη λήψη περαιτέρω μέτρων, στο ύψος του 5,5% του ΑΕΠ, για τη διετία 2013 - 2014, ώστε να μην παρεκκλίνει των δημοσιονομικών της στόχων.
Tα μέτρα αυτά, συνεχίζει ο αναλυτής, θα πρέπει να οριστικοποιηθούν πριν τον Ιούνιο, οπότε και θα λάβει χώρα η επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα.
"Τυχόν αποτυχία στον καθορισμό ή την εφαρμογή των εν λόγω μέτρων θα σημάνει αυτόματα πως ΕΕ και ΔΝΤ σταματούν τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυξάνεται εκ νέου ο κίνδυνος μιας ακόμη ελληνικής χρεοκοπίας", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Lewis.
Kαι προσθέτει: Η αποτυχία στη λήψη των νέων μέτρων δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά μια σοβαρή πιθανότητα, δεδομένης της τρέχουσας κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα.
"Η νέα δανειακή σύμβαση της χώρας αποτελεί ένα κυνικό τρικ προκειμένου να καταλαγιάσουν οι γενικευμένες ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, μεσούσης της προεκλογικής καμπάνιας στη Γαλλία...", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης