Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Nέο όχι Σαμαρά στα σενάρια συγκυβέρνησης - "Το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είναι... βοήθα Παναγιά" - "Θα βάλω και υπουργούς τεχνοκράτες ακόμη κι αν έχω 151 βουλευτές" - Εκλογές στις 29/4 ή μια εβδομάδα αργότερα

Nέο όχι Σαμαρά στα σενάρια συγκυβέρνησης -
(upd2)Απέρριψε εκ νέου τα σενάρια περί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά τις εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Aντ. Σαμαράς σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna.
"Το ΠΑΣΟΚ θέλει συγκυβέρνηση για να σωθεί το ίδιο", τόνισε χαρακτηριστικά, επιχειρώντας για ακόμη μια φορά να κλείσει κάθε σενάριο για συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων. Το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είναι "βοήθα Παναγιά", ανέφερε επίσης.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως προτίθεται να τοποθετήσει και τεχνοκράτες υπουργούς στη νέα κυβέρνηση, ακόμη κι αν διαθέτει 151 βουλευτές.
Κληθείς να δώσει απαντήσεις για την πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, εκτίμησε πως θα γίνουν στις 29 Απριλίου, ή το πολύ μια εβδομάδα αργότερα, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι εκλογές θα εκτονώσουν τη λαϊκή οργή.
"Σταθερότητα ή αστάθεια;", το ερώτημα στο οποίο, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, καλείται να απαντήσει ο λαός.
"H πολιτική της Νέας Δημοκρατίας δεν άλλαξε, απλά επαληθεύτηκε", έσπευσε να δηλώσει σε όσους τον επικρίνουν, ενώ σημείωσε πως θα καταλογιστούν ευθύνες για το πως η Ελλάδα έφτασε στο Μνημόνιο.
"Θα μπει τέλος στο φόβο. Η Ελλάδα διαθέτει πλούτο και μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη", πρόσθεσε.
"Ακολουθώ την ευθεία γραμμή... Ό,τι λέω θα γίνει", το μήνυμα που επιχείρησε να περάσει ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν τα εξής:
- Χρειάζεται να ανακαταλάβουμε την Αθήνα
- Να μπούμε σε μια νέα διαδικασία απογείωσης και ανάπτυξης
- Θα πρέπει να είμαστε ένα κράτος που θα υπερασπιστεί τους πιο αδύναμους
- Θα δημιουργηθούν χώροι κράτησης λαθρομεταναστών
- Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο. Αναγκαία η επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
- Η Ελλάδα μπορεί να γίνει τεράστιος παραγωγός φυσικού αερίου
- Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το επίκεντρο της παραθεριστικής κατοικίας στην Ευρώπη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης