Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Προς διάλυση την επόμενη εβδομάδα η Βουλή – Προκήρυξη εκλογών πιθανότατα στις 6 Μαΐου – Μεγάλες αρρυθμίες στο νομοθετικό έργο – Η ΝΔ υπόσχεται… Το ΠΑΣΟΚ δυσκολεύεται να φτιάξει ψηφοδέλτια…

Προς διάλυση την επόμενη εβδομάδα η Βουλή – Προκήρυξη εκλογών πιθανότατα στις 6 Μαΐου – Μεγάλες αρρυθμίες στο νομοθετικό έργο – Η ΝΔ υπόσχεται… Το ΠΑΣΟΚ δυσκολεύεται να φτιάξει ψηφοδέλτια…
Την ερχόμενη Τρίτη 10 Απριλίου θα ολοκληρωθεί πιθανότατα το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης και με τα έως τώρα δεδομένα αναμένεται να διαλυθεί η Βουλή τη Μεγάλη Τετάρτη οπότε και ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα προκηρυχθούν εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία την 6η Μαΐου.
Παρόλα αυτά η φημολογία είναι τις τελευταίες ημέρες έντονη ότι οι εκλογές μπορεί και να καθυστερήσουν έως ότου ολοκληρώσει η κυβέρνηση Παπαδήμου το έργο της δεδομένης της παντελής έλλειψης συνεννόησης που οδηγεί από το ένα φιάσκο στο επόμενο – αρκετά εξ αυτών με πρωταγωνιστή τον υπουργό Μεταφορών, Μάκη Βορίδη, ενώ ανοιχτό παραμένει το μέτωπο της Παιδείας, με πρωταγωνιστή το νέο υπουργό, Γιώργο Μπαμπινιώτη.
Παρότι εντέχνως υπήρχε η διαρροή για πιθανή καθυστέρηση των εκλογών, είναι προφανές ότι οι αρρυθμίες της κυβέρνησης απαγορεύουν αυτό το ενδεχόμενο, καθώς τίποτα δε δείχνει πλέον να λειτουργεί.
Κατά τη συνήθη πρακτική τους δε τα ελληνικά κόμματα επιχειρούν προεκλογικά «ρουσφέτια» με το πέρασμα φωτογραφικών τροπολογιών για την προστασία συντεχνιών, όπως τα ταξί, τα βυτιοφόρα, οι καθηγητές Πανεπιστημίου κ.ο.κ., γεγονός που έχει οδηγήσει σε άνευ προηγουμένου κυβερνητικά παρατράγουδα.
Την ίδια ώρα τα δύο μεγάλα κόμματα προετοιμάζονται για τις εκλογές.
Στη Νέα Δημοκρατία εντείνουν την παροχολογία, με τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας του κόμματος, Ιωάννη Βρούτση, να δηλώνει ότι «η ΝΔ, ως κυβέρνηση, θα καταργήσει το τέλος ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ, από την 1/1/2013 και θα υπάρξει ένας φόρος ακινήτων, κλιμακούμενος, που θα προβλέπει την εξαίρεση της μικρής περιουσίας».
Όπως είπε, η ΝΔ θα μειώσει από 23% σε 19% το ΦΠΑ στις αγοραπωλησίες ακινήτων και το φόρο στις μεταβιβάσεις από 10% σε 5-6%. Η ΝΔ θεωρεί ότι το αφορολόγητο πρέπει να είναι στις 12.000 ευρώ κι η ανώτερη κλίμακα φορολόγησης να είναι 30% κι η επιδίωξη της είναι η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ του 23% σε 19% και του 13% στο 9% με κατώτατο το 5%. Όλες οι θέσεις της ΝΔ για τη φορολογία θα συμπεριληφθούν στο εθνικό φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει τον προσεχή Ιούνιο.
Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ δυσκολεύονται ακόμη και να… συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια.
Χθες η Σούλα Μερεντίτη, θερμή υποστηρικτής του Ευ. Βενιζέλου, ανακοίνωσε ότι δε θα είναι υποψήφια στα Τρίκαλα, αλλά θα παραμείνει, όπως λέει ενεργή για την παράταξη του ΠΑΣΟΚ.
Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε ήδη ο Σπύρος Βούγιας που ανακοίνωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αποφασίσει να μην είναι υποψήφιοι στελέχη όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο Θανάσης Τσούρας, ο Χρήστος Χάιδος, ο Σπύρος Κουβέλης κ.ά.
Ερωτηματικό παραμένει η στάση παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Κώστας Γείτονας, ενώ ουδείς ακόμη γνωρίζει αν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο υπόλοιπο Αττικής (οι πληροφορίες λένε ότι εκεί στοχεύει) ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης