Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σαμαράς: Εκλογές στις 6 Μαϊου - Μπαίνω στο γήπεδο για τη νίκη, όχι για την ισοπαλία ή την ήττα - H ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ενισχύσει τη ρευστότητα

Σαμαράς: Εκλογές στις 6 Μαϊου - Μπαίνω στο γήπεδο για τη νίκη, όχι για την ισοπαλία ή την ήττα - H ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ενισχύσει τη ρευστότητα
(upd2)Μπαίνω στο γήπεδο για τη νίκη, όχι για την ισοπαλία ή την ήττα, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Mega, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντ. Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας το στόχο του για αυτοδυναμία του κόμματος στις εκλογές και απορρίπτοντας εκ νέου τα σενάρια περί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
Oι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 6 Μαϊου υπάρχουν, δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας παράλληλα πως αδύναμες κυβερνήσεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, επιθυμούν όσοι εκπροσωπούν ένα φαύλο πολιτικό σύστημα.
Χωρίς αυτοδυναμία, πρέπει να διενεργηθούν εκ νέου εκλογές, σημείωσε, για να προσθέσει πως δεν επιθυμεί την ανοχή του ΠΑΣΟΚ, αλλά την εντολή του λαού.
"Θα επαναδιαπραγματευτούμε με την τρόικα", πρόσθεσε για να συμπληρώσει πως "θα κυβερνήσω με τους πιο άξιους".
"Όλα τα μικρότερα κόμματα που φύτρωσαν από τη ΝΔ είναι κόμματα τα οποία όποιος τα ψηφίσει δίνει "φιλί ζωής" και ασυλία στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε στη συνέχεια για να επαναλάβει την πάγια θέση του πως "Παπανδρέου, Βενιζέλος είναι μία από τα ίδια".
Αναφερόμενος στο πρώτο μνημόνιο, δήλωσε πως "αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να το καταψηφίσουμε", γνωστοποιώντας ταυτόχρονα πως η ΝΔ σκοπεύει να διενεργήσει εξεταστική επιτροπή για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο.
"Αυτό που ψηφίσαμε δεν σχετίζεται με το μνημόνιο. Ήταν υποχρέωσή μας να ψηφίσουμε τη νέα δανειακή σύμβαση", πρόσθεσε.
"Εγώ τσακώθηκα με τη Μέρκελ για το Μνημόνιο. Τώρα δικαιώθηκα", τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ, δηλώντας παράλληλα πως "Οι δύσκολες στιγμές απαιτούν κρίσιμες αποφάσεις".
"Δεσμεύομαι να εξαντλήσω κάθε δυνατότητα μείωσης της δημόσιας δαπάνης. Δεν δεσμεύομαι να αποφύγουμε τα πάντα, αλλά τα χειρότερα", ανέφερε στη συνέχεια.
Εστιάζοντας στο τραπεζικό σύστημα, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών θα ενισχυθεί η ρευστότητα.
"Η ασφάλεια δεν είναι δεξιά. Ούτε η κοινωνική δικαιοσύνη αριστερά. Πρέπει να τελειώσει ο αυτισμός του κράτους. Πρέπει να ανακαταλάβουμε χώρους που έχουν καταλάβει οι μετανάστες", συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης