Τελευταία Νέα
Ελλάδα

ΙΙF: Η συμμετοχή στο PSI+ έχει ξεπεράσει το 96% - Aποδεικνύει πως ήταν η καλύτερη προσφορά - Τώρα ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων

ΙΙF: Η συμμετοχή στο PSI+ έχει ξεπεράσει το 96% - Aποδεικνύει πως ήταν η καλύτερη προσφορά - Τώρα ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων
Η συμμετοχή στο PSI+ έχει ξεπεράσει το 96%, αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή του με ημερομηνία 10 Απριλίου το IIF (Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο), την οποία υπογράφουν οι Jean Lemierre (BNP Paribas) και Charles Dallara, αντιπρόεδροι της αρμόδιας επιτροπής (Steering Committee) που συστάθηκε για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
"Χαιρετίζουμε τη συνεχιζόμενη πρόοδο της Ελλάδας στην κατεύθυνση της οριστικοποίησης της συμφωνίας που επετεύχθη με τους ιδιώτες για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Η συμμετοχή στο PSI+ ξεπερνά το 96% σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης", αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι Dallara και Lemierre.
"Το πολύ υψηλό ποσοστό της συμμετοχής, όπου περιλαμβάνεται και η μεγάλη πλειοψηφία των επενδυτών που εθελοντικά αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, αντανακλά την άποψη αρκετών επενδυτών πως οι όροι και οι συνθήκες της ανταλλαγής αποτελούν το καλύτερο αποτέλεσμα από κάθε άλλη πιθανή εναλλακτική, δεδομένων των μοναδικών συνθηκών που βιώνει η Ελλάδα", τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση.
"Η πλήρης συμμετοχή όλων των ιδιωτών στην ανταλλαγή θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα να εστιάσει στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Αυτό θα ενισχύσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας των αγορών προς όφελος όλων, ενώ θα διευκολύνει και τη διαδικασία ανάκτησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας", καταλήγει η ανακοίνωση του IIF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης