Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ρεν: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να αναδιαρθρώσει το χρέος της, ούτε και να βγεί από το ευρώ- Deutsche Bank: Δεν πουλάμε ελληνικά ομόλογα- R. Prondi: Τα χειρότερα πέρασαν

Ρεν: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να αναδιαρθρώσει το χρέος της, ούτε και να βγεί από το ευρώ- Deutsche Bank: Δεν πουλάμε ελληνικά ομόλογα- R. Prondi: Τα χειρότερα πέρασαν
(upd2) Η Ελλάδα δε χρειάζεται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους ούτε και να βγει από την ευρωζώνη, δήλωσε ο Επίτροπος Ολι Ρεν σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την τελευταία εξέλιξη ως ένα “σουρεαλιστικό σενάριο”. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ελληνική κυβέρνηση προωθεί σημαντικές δομικές μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό και ασφαλιστικό σύστημα, που θα βοηθήσουν στη δημοσιονομική προσαρμογή.
Η ευρωζώνη δεν συρρικνώνεται, αλλά αναπτύσσεται δήλωσε προσθέτοντας ότι σύντομα η Εσθονία θα αποτελεί μέρος της ζώνης. Ωστόσο ανέφερε ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί το σύμφωνο της Λισσαβόνας, ενώ θα πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να υπολογίζονται άμεσα οι δημοσιονομικές ανισορροπίες στους προϋπολογισμούς των χωρών μελών. Αναφορικά με το σύστημα επιβολής κυρώσεων σε χώρα μέλος που αποκλίνει δημοσιονομικά από τους κανόνες σύγκλισης, ο Ρεν ανέφερε ότι το θέμα αυτό είναι στις αρμοδιότητες της ομάδας του προέδρου της ΕΕ,  Herman Van Rompuy.

Deutsche Bank: Δεν πουλάμε ελληνικά ομόλογα

«Δεν πουλάμε τα ελληνικά ομόλογα που έχουμε γιατί πιστεύουμε στα βήματα δημοσιονομικής προσαρμογής που κάνει η Ελλάδα», δήλωσε ο J. Mueller, οικονομολόγος της DWS Investment (ανήκει στον όμιλο της Deutsche Bank), επισημαίνοντας ότι για τα επόμενα 2-3 χρόνια δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει.
«Το  2011 δεν το βλέπω ότι θα πάμε σε θετικούς ρυθμούς, αλλά θα είμαστε σχεδόν στην ισορροπία. Από το δεύτερο μέσο του 2011 πλέον θα έχουμε γυρίσει σε θετικούς ρυθμούς και το 2012 θα είναι θετικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο  Mueller αφήνοντας ελπίδες ο 2010 η μείωση το ΑΕΠ θα είναι μικρότερη απ’ ό,τι είναι αυτή που έχουμε προβλέψει.

R. Prondi: Τα χειρότερα πέρασαν

Τα χειρότερα πέρασαν για την ευρωπαϊκή δημοσιονομική κρίση χρέους, δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Romano Prodi. Ωστόσο, αν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες καθυστέρησαν να αντιδράσουν για την αντιμετώπιση της κρίσης, η κατάσταση στην Ελλάδα τους έπεισε ότι πρέπει να προωθήσουν τη σύγκλιση των δημοσιονομικών πολιτικών τους.
Είναι πια ξεκάθαρο στους Ευρωπαίους ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συγκλίνουν περαιτέρω, αν και τους πήρε πολύ χρόνο να το καταλάβουν, πρόσθεσε. Πλέον δεν νομίζει ότι υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει μία χώρα της ζώνης, ενώ, επισήμανε ότι το συμφέρον της είναι να διατηρήσουν το ευρώ ως έχει και να ενισχύσουν τους δεσμούς τους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης