Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στο «Ζάππειο 3» ποντάρει τη νίκη του στις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς και επιτίθεται στην Αριστερά - Διατηρεί προβάδισμα 5-7 μονάδων η ΝΔ - Σαφείς αποστάσεις από τον Παπανδρέου παίρνει ο Βενιζέλος

Στο «Ζάππειο 3» ποντάρει τη νίκη του στις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς και επιτίθεται στην Αριστερά - Διατηρεί προβάδισμα 5-7 μονάδων η ΝΔ - Σαφείς αποστάσεις από τον Παπανδρέου παίρνει ο Βενιζέλος
«Καθαρή εντολή» συνεχίζει να ζητά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ώστε να κυβερνήσει την Ελλάδα με «λυμένα χέρια» όπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία στις ομιλίες του.
Κόντρα σε δημοσκοπήσεις, ο Πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζεται να παίξει τα «ρέστα του» στο Ζάππειο την ερχόμενη Κυριακή όπου θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.
Συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ χαρακτηρίζουν την εμφάνιση Σαμαρά «κομβικής σημασίας» για την πορεία της ΝΔ προς τις κάλπες, καθώς πέραν των οικονομικών προτάσεων, ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να αναπτύξει, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, και όλο το υπόλοιπο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του.
Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται για μετωπική επίθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τις δύο εβδομάδες που θα προηγηθούν των εκλογών και που δε θα βγαίνουν στη δημοσιότητα δημοσκοπήσεις, οι οποίες έως τώρα τουλάχιστον του δείνουν σαφές προβάδισμα όχι όμως και αυτοδυναμία.
Ο κ. Σαμαράς σε καμία περίπτωση δεν θέλει να υποπέσει στο «λάθος» ή στην παγίδα του «λεφτά υπάρχουν», σκοπεύει όμως να συνεχίζει να βασίζει τη ρητορική του στην ανάγκη για ανάπτυξη, καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι θα αποκατασταθούν και κάποιες αδικίες όταν φανεί φως στο τούνελ της ελληνικής οικονομίας.
Μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ο κ. Σαμαράς συνέδεσε και πάλι τον κρατισμό με την αντίληψη που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και γενικότερα στη λογική που έχει για τα θέματα της διαφθοράς, όμως εξαπέλυσε και δριμεία κριτική στην Αριστερα.
Όπως χαρακτηριστικά είπε «η νίκη της Παράταξης θα σημάνει το τέλος του κρατισμού, το τέλος της ψευτο-ηγεμονίας των αριστερών ιδεών – το τέλος των κομματικών στρατών».

Διατηρεί προβάδισμα 5-7 μονάδων η ΝΔ


Εν τω μεταξύ, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας – καθώς τις δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές απαγορεύεται η δημοσιοποίησή τους – η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα 5 έως 7 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, με τα δύο κόμματα όμως να συγκεντρώνουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά.
Ανοδική είναι η τάση των κομμάτων της Αριστεράς, αλλά και του Πάνου Καμμένου, ο οποίος αντλεί από τη μεγάλη δεξαμενή της κεντροδεξιάς παράταξης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την μέτρηση της εταιρείας Pulse για την εφημερίδα «Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη η ΝΔ συγκεντρώνει 17,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 7%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3%, ο ΛΑΟΣ με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με επίσης 2,5%. Στο 19,5% φτάνει η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Προβάδισμα της ΝΔ και είσοδο στη βουλή οκτώ κομμάτων δείχνει δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει το περιοδικό Επίκαιρα.
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, που όμως δεν αποτελεί ακριβώς πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 22% έναντι 14,5% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, το ΚΚΕ με 11,5 %, η ΔΗΜΑΡ με 10%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9%, η Χρυσή Αυγή με 5%, ο ΛΑΟΣ με 3,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, από 1,5% έχουν η Δημοκρατική Συμμαχία, η Δράση και το Άρμα Πολιτών, ενώ 1% συγκεντρώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Το 3,5% των ψηφοφόρων δηλώνει πως θα ψηφίσει ένα άλλο κόμμα ενώ το 24,1% δηλώνει πως θα απέχει ή θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο.

Σαφείς αποστάσεις από τον Παπανδρέου παίρνει ο Βενιζέλος


Σαφείς αποστάσεις από τη διακυβέρνηση Παπανδρέου παίρνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην τελική πια ευθεία για τις εκλογές.
Με συνέντευξή του χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Βενιζέλος «τράβηξε μία γραμμή» από τη διετία Παπανδρέου αποκηρύσσοντας το «λεφτά υπάρχουν» και πρόσθεσε ότι ήταν αντίθετος με την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ αλλά και ότι με την δική του παρέμβαση απετράπη το δημοψήφισμα.
Αυτή ουσιαστικά θα είναι η προεκλογική τακτική που θα ακολουθήσει ο Βενιζέλος προκαλώντας ακόμη και ρήξη με την περίοδο Παπανδρέου, σε μία προσπάθεια να αυξήσει την κατακερματισμένη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, επιχειρεί να ενισχύσει το πρωθυπουργικό του προφίλ, πατώντας στην τακτική Σαμαρά ο οποίος επιδιώκοντας την αυτοδυναμία απορρίπτει κάθε συζήτηση για συνεργασίες.
Αδύνατο σημείο στη χθεσινή τηλεοπτική εμφάνιση Βεςνιζέλου το γεγονός ότι απέφυγε να απαντήσει αν θα δεχθεί πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, σε περίπτωση που η ΝΔ αναδειχτεί πρώτο κόμμα.
«Εμένα δε με ενδιαφέρει να είμαι πρωθυπουργός, εμμονή με την πρωθυπουργία έχει ο κ. Σαμαράς» τόνισε ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα δε μας χρωστάει τίποτα. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στον τόπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης