Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στον Ολάντ… βασίζει τις τελευταίες του ελπίδες το ΠΑΣΟΚ για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του – Όμως ο Γάλλος σοσιαλιστής υποψήφιος -και να θέλει- δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα

Στον Ολάντ… βασίζει τις τελευταίες του ελπίδες το ΠΑΣΟΚ για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του – Όμως ο Γάλλος σοσιαλιστής υποψήφιος -και να θέλει- δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα
Χθες ο σοσιαλιστής υποψήφιος για την γαλλική προεδρία, Φρανσουά Ολάντ, επιχείρησε να «εκμεταλλευτεί» το κλίμα που υπάρχει στη Γαλλία για αλληλεγγύη προς τη χώρα μας δηλώνοντας ότι «αν εκλεγεί θα ελαφρύνει το φορτίο των Ελλήνων».
Η δήλωση του σοσιαλιστή υποψηφίου έγινε από χθες σημαία του ΠΑΣΟΚ, μέσω πηχυαίων δημοσιευμάτων στο φιλοκυβερνητικό Τύπο, σε μία ακόμα προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων, η οποία προς το παρόν δεν επιτυγχάνεται παρότι βρισκόμαστε 10 ημέρες πριν τις εκλογές της 6η Μαΐου.
Βλέποντας την «καταστροφή» εμπρός το ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει όσα επικοινωνιακά κόλπα διαθέτει για να πείσει τους ψηφοφόρους του να επανέλθουν. Το τελευταίο επιχείρημα κινείται στη λογική της επικράτησης σοσιαλιστικών κυβερνήσεων στην Ευρώπη που θα στηθούν ανάχωμα στη Μέρκελ και στη σκληρή δημοσιονομική πολιτική που η ίδια επιβάλει.
Όμως η πραγματικότητα είναι ότι ο Ολάντ, όπως και το ΠΑΣΟΚ, παλεύουν για την εκλογή τους. Ο Ολάντ χρησιμοποιεί το χαρτί Ελλάδα σε μία χώρα, η οποία κινούνταν ανέκαθεν φιλικά προς τη χώρα μας και η οποία, σε αντίθεση με το γερμανικό λαό, έχει μία τάση αλληλεγγύης προς τους Έλληνες και τα δεινά τους.
Έτσι, ο Φρανσουά Ολάντ χθες έπαιξε και αυτό το χαρτί Ελλάδα τονίζοντας ότι εφόσον εκλεγεί θα φροντίσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού λαού.
«Η πρότασή μου ξανά είναι η ανάπτυξη […] η χώρα σήμερα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτήν την κατάσταση. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν αποδίδουν στο πλαίσιο της μείωσης του ελλείμματος που απαιτεί η Διεθνής Κοινότητα αλλά και η Ευρώπη. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο. Μετά τις 6 Μαΐου, ελπίζω πως θα ασχοληθώ και με αυτό το ζήτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ.
Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι οι Γάλλοι φοβούνται και οι ίδιοι για το μέλλον τους. Και ακόμη και αν δε φαίνεται να είναι δίπλα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κρίση είναι κοντά τους.
Πριν από μερικούς μόνο μήνες είδαν το όριο συνταξιοδότησής τους να αυξάνεται στα 62 από τα 60 έτη, ενώ δεν είναι λίγα τα «καμπανάκια» ειδικών αναλυτών ότι και η Γαλλία θα βρεθεί μετά την Ισπανία αντιμέτωπη με την κρίση.
Αναφορικά με το ευρωομόλογο ο κ. Ολάντ επανέλαβε πως τάσσεται υπέρ της έκδοσης του, ενώ προχώρησε και στη διατύπωση ενός «μνημονίου» υπέρ της ανάπτυξης της Ε.Ε. δηλώνοντας ότι εάν εκλεγεί θα αποστείλει, την επόμενη κιόλας ημέρα, επιστολή στους  ευρωπαίους ηγέτες με τις τέσσερις ιδέες του για τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ.
Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Ολάντ δεν μπορεί να κάνει και σπουδαία πράγματα χωρίς τη συναίνεση της γερμανίδας Καγκελαρίου, η οποία ούτως ή άλλως είναι σε πλεονεκτική θέση.
Εξάλλου ούτε ο Σαρκοζί επιθυμούσε σκληρή δημοσιονομική πολιτική, αλλά προτίμησε να συνταχθεί με την ισχυρή Γερμανία αντί να την έχει απέναντί του, δεδομένου ότι και η χώρα του δε βρίσκεται στην πιο ισχυρή της φάση.
Το πιθανότερο είναι ότι μόλις και αν εκλεγεί πρόεδρος ο Ολάντ θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι ως Πρόεδρος στο Βερολίνο και εκεί η Μέρκελ… θα του εξηγήσει τ’ όνειρο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης