Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Υψηλοί τόνοι από Βενιζέλο και Σαμαρά στην τελική ευθεία για τις εκλογές – Σε συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προσβλέπει η Ιπποκράτους – Στην αυτοδυναμία ποντάρει η Συγγρού

Υψηλοί τόνοι από Βενιζέλο και Σαμαρά στην τελική ευθεία για τις εκλογές – Σε συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προσβλέπει η Ιπποκράτους – Στην αυτοδυναμία ποντάρει η Συγγρού
Ψηλά έχει σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, παίζοντας ουσιαστικά το τελευταίο του χαρτί για να επιτύχει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ λιγότερο από μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Ο κ. Βενιζέλος, σε μία τελευταία προσπάθεια να συσπειρώσει το σκληρό πυρήνα του κόμματος, εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση όχι μόνο εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά αλλά και κατά των Αλ. Τσίπρα και Φ. Κουβέλη, ενώ επισείει πλέον με έμφαση το χαρτί της ακυβερνησίας για την επόμενη ημέρα.
Ο Βενιζέλος απευθύνεται στους ένθερμους και φανατικούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας σε κάθε δημόσια εμφάνισή του: «Την άλλη Κυριακή κρίνεται το μέλλον αυτής, της επόμενης και της μεθεπόμενης γενιάς. Καλώ όσους δικούς μας ανθρώπους πικράναμε να επιστρέψουν».
Αλαζονεία δε χρεώνει πλέον μόνο στον Α. Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επειδή - όπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία - αρνείται το debate αλλά και «απειλεί» με επαναληπτικές εκλογές, αλλά και στον Φώτη Κουβέλη επειδή και εκείνος έχει ταχθεί υπέρ των επαναληπτικών εκλογών εάν τη Δευτέρα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα επειδή λέει ότι ακόμα και αν δεν πάρει τη διερευνητική εντολή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης (από το λαό).
Σε τρία χρόνια το πολύ η Ελλάδα μπορεί να γίνει πάλι αυτοδύναμη. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συγκροτήσει τον εθνικό συναγερμό που χρειάζεται» είπε και χθες ο κ. Βενιζέλος, ενώ συνεχίζει να υποστηρίζει δημοσίως ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει πρώτο κόμμα γιατί μόνο αυτό μπορεί να κάνει μετεκλογικές συνεργασίες.
«Θέλουμε να είμαστε το πρώτο κόμμα. Όχι γιατί αντιμετωπίζουμε ποδοσφαιρικά τις εκλογές και θέλουμε να νικήσει η ομάδα μας, αλλά γιατί εκ των πραγμάτων εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να διαμορφώσουμε τη μεγάλη συμμαχία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και από τη Θεσσαλονίκη.
Πληροφορίες από την Ιπποκράτους αναφέρουν ότι βασικός στόχος είναι να ανέβει η συσπείρωση των οπαδών τους και ότι αν αυτό συμβεί τότε «ως την Κυριακή μπορεί να αλλάξουν πολλά».
Στην Νέα Δημοκρατία, από την άλλη, σε υψηλούς τόνους κινείται και η προεκλογική εκστρατεία που έχει επικεντρωθεί στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ζητά επίμονα αυτοδυναμία για να αλλάξει τα πάντα, ενώ υπόσχεται ότι μπορεί να κάνει πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα.
«Οι εκλογές θα δώσουν το αποτέλεσμα που θέλει ο ελληνικός λαός, δηλαδή μια κυβέρνηση ισχυρή, ώστε να μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος στα δύσκολα», δήλωσε το μεσημέρι της Κυριακής από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Όποτε πηγαίνει κανείς σε μια πόλη σαν τα Χανιά που μπορεί να είναι αιχμή ανάπτυξης και αξιοποίησης του πλούτου της, του πολιτιστικού του αρχαιολογικού του τουριστικού, θα πρέπει να είναι υποχρεωμένος αν θέλει να είναι προσγειωμένος, να ακούει τα επιμελητήρια. Να ακούει τους ανθρώπους της αγοράς να ακούει την πιάτσα. Και είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου κανείς όχι να διαμορφώνει άποψη απλά, για το σήμερα και το αύριο, αλλά να φτιάχνει και ένα σχέδιο και για το μεθαύριο, για τα παιδιά μας. Αυτό έκανα σήμερα εγώ, μίλησα με τους ανθρώπους της αγοράς ήταν τιμή μου και χαρά μου και βγαίνω πολύ πιο πλούσιος σε γνώσεις από ότι ήμουν όταν μπήκα», είπε ο κ. Σαμαράς.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες της Κρήτης να στηρίξουν την προσπάθεια του κόμματος του και αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης