Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Το εκλογικό αποτέλεσμα στις 6 Μαΐου μπορεί να σοκάρει τους πάντες – Διάχυτες ανησυχίες στους διεθνείς επενδυτικούς κύκλους που φοβούνται την ακυβερνησία στην Ελλάδα – Ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης της οικονομίας και χρεοκοπία

Το εκλογικό αποτέλεσμα στις 6 Μαΐου μπορεί να σοκάρει τους πάντες – Διάχυτες ανησυχίες στους διεθνείς επενδυτικούς κύκλους  που φοβούνται την ακυβερνησία στην Ελλάδα – Ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης της οικονομίας και χρεοκοπία
Σε αντίθεση με τις διαρροές, τις μυστικές δημοσκοπήσεις και τα επιχειρήματα των πολιτικών κομμάτων η κατάσταση στο πολιτικό τοπίο παραμένει πολύ θολή και επικίνδυνη.
Κανένα κόμμα δεν διασφαλίζει αυτοδυναμία αυτό είναι ξεκάθαρο.
Η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα αλλά με χαμηλά ποσοστά ενώ το ΠΑΣΟΚ σχεδόν συνθλίβεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να καταγράφουν σοβαρά ποσοστά.

Ο κίνδυνος ακυβερνησίας είναι πολύ μεγάλος.
Στην ΝΔ δηλώνουν ότι δεν θα συγκυβερνήσουν με το ΠΑΣΟΚ, στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι αν βγουν πρώτο κόμμα θα μπορέσουν να σχηματίσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας με άλλα κόμματα της Αριστεράς.
Η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα αλλά δεν έχει αυτοδυναμία και δεν θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερό δεύτερο κόμμα άρα δεν θα μπορεί να συγκυβερνήσει με τα κόμματα της Αριστεράς.
Ο κίνδυνος ακυβερνησίας είναι πολύ μεγάλος.
Πραγματικά προκαλεί μεγάλη απογοήτευση η αδυναμία των μεγάλων κομμάτων να προσκαλέσουν στις συγκεντρώσεις τους τους πολίτες.
Στο ΠΑΣΟΚ οι συγκεντρώσεις μπορούν να χαρακτηριστούν πανωλεθρία ειδικά στο Ηράκλειο και χθες στην Ρόδο.
Η ΝΔ κάπως καλύτερα αλλά μακράν συγκριτικά από το παρελθόν.
Όταν φθάνει η ΝΔ να έχει στην κεντρική της προεκλογική συγκέντρωση στο Ζάππειο χθες τον ίδιο κόσμο με την συγκέντρωση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ή σχεδόν τους ίδιους είναι ανησυχητική εξέλιξη.
Ο κίνδυνος ακυβερνησίας είναι πολύ μεγάλος.
Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα μετά τις εκλογές να μην προκύψει κυβέρνηση αφενός γιατί η ψήφος των πολιτών θα είναι τέτοια που θα αποδυναμώσει τους μεγάλους και θα ισχυροποιήσει τους μικρότερους αφετέρου γιατί δεν θα το επιτρέπουν οι κοινωνικές πλειοψηφίες και οι αριθμητικές πλειοψηφίες στην Βουλή.
Ο κίνδυνος ακυβερνησίας είναι πολύ μεγάλος.
Οι διεθνείς επενδυτές θεωρούν ότι αν δεν υπάρξει κυβέρνηση και η χώρα οδηγηθεί σε ακυβερνησία τότε είναι ξεκάθαρο ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδος.
Οι ξένοι είναι πολύ ανήσυχοι και δεν είναι τυχαίο ότι έχουν πυκνώσει τις εκθέσεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα.
Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο γιατί η Ελλάδα ούσα χρεοκοπημένη αν δεν κυβερνηθεί άμεσα και δεν υπάρχουν εκπρόσωποι της χώρας ώστε να διαπραγματευτούν με την Τρόικα τότε ο κίνδυνος κατάρρευσης θα είναι υπαρκτός.
Ο κίνδυνος ακυβερνησίας είναι πολύ μεγάλος.
Σε αντίθεση με τις προσδοκίες ορισμένων κοινωνικών ομάδων ή οπαδών των πολιτικών κομμάτων δεν μπορεί να προβλεφθεί το αποτέλεσμα της κάλπης.
Τα κόμματα διαρρέουν δημοσκοπήσεις αλλά δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ότι είναι αξιόπιστες.
Στις 6 Μαΐου η Ελλάδα ψηφίζει όμως πρέπει η κοινωνία να σταθμίσει ναι να τιμωρήσει αυτούς που οδήγησαν στην χρεοκοπία την Ελλάδα αλλά ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί με κάποιο σχήμα ή με κάποιο τρόπο.
Αν η χώρα παραλύσει η πραγματική χρεοκοπία θα έρθει και τότε δεν θα κοιτάξει ούτε δεξιούς ούτε αριστερούς.
Η χρεοκοπία θα είναι επώδυνη για όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης