Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κατέρρευσε ο δικομματισμός λόγω μνημονίου - Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή ακυβερνησία και χάος - Πρώτη η ΝΔ με 18,85% - Στη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,78% - Καταποντίστηκε στην 3η θέση το ΠΑΣΟΚ με 13,18% – Άλμα σε ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή

Κατέρρευσε ο δικομματισμός λόγω μνημονίου - Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή ακυβερνησία και χάος - Πρώτη η ΝΔ με 18,85% - Στη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,78% - Καταποντίστηκε στην 3η θέση το ΠΑΣΟΚ με 13,18% – Άλμα σε ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή
(upd32) Μια ιστορική ανατροπή στο ελληνικό πολιτικό σύστημα ανέδειξαν οι κάλπες, στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαίου 2012  στην Ελλάδα, με το εκλογικό σώμα να γυρνά την πλάτη στα κόμματα του Μνημονίου, οδηγώντας σε κατάρρευση τον δικομματισμό...
Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή ακυβερνησία και χάος, οι δύο δρόμοι για την επόμενη μέρα της Ελλάδας. Αν ακολουθηθεί ο δρόμος της κυβέρνησης σωτηρίας, εύλογα τίθεται το ερώτημα: Ποιοι θα συμμετάσχουν, όταν ορισμένα από τα ελληνικά κόμματα τάσσονται υπέρ του Μνημονίου και τα υπόλοιπα τάσσονται κατά;
Η κατάρρευση του δικομματισμού, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή αποτελούν τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της κάλπης...
Η  εκλογική αναμέτρηση δείχνει πρώτο κόμμα - αλλά εξαιρετικά αποδυναμωμένη τη ΝΔ - ενώ αποτελεί πανωλεθρία για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι τρίτο κόμμα, με δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επί της ουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό κοντά στο 10% και η Χρυσή Αυγή αποτελούν τους μεγάλους κερδισμένους της εκλογικής αναμέτρησης, ενώ εξαιρετικά αποδυναμωμένα εμφανίζονται και τα ποσοστά του ΚΚΕ.
Σύμφωνα με τα  αποτελέσματα, 7 κόμματα μπαίνουν στη Βουλή: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Αριστερά. Οριστικά και οριακά δεν εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή ο ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς πρότεινε το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με δύο βασικούς άξονες: Παραμονή της χώρας στο ευρώ και τροποποίηση του Μνημονίου. Φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση εθνικής ενότητας πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συννενόηση με τις δυνάμεις της αριστεράς. Όχι στις συνεργασίες λέει το ΚΚΕ, ήταν η άμεση απάντηση της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλ. Παπαρήγα.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι δεν θα συνεργαστούν με δοσίλογους.

Με καταγεγραμμένο το 99,86% των ψήφων σημειώνονται τα εξης αποτελέσματα:

ΝΔ 18,85% - Έδρες 108
ΣΥΡΙΖΑ 16,78% - Έδρες 52
ΠΑΣΟΚ 13,18% - Έδρες 41
ΑΝΕΛ 10,60% - Έδρες 33
ΚΚΕ 8,48% - Έδρες 26
Χρυσή Αυγή 6,97% - Έδρες 21
ΔΗΜΑΡ 6,10% - Έδρες 19
Οικολόγοι 2,93%
ΛΑΟΣ 2,90%
ΔΗΣΥ 2,55%

Ποιοι βουλευτές εκλέγονται

Με βάση τα στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών σε Επικράτεια, Αττική, Α και Β΄Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς ελέγονται οι εξής βουλευτές:

Επικράτεια

Από τη ΝΔ: Αθανασίου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Χρύσανθος, Μιχελάκης Ιωάννης.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Γλέζος Εμμανουήλ Φωτίου Θεανώ.
Από το ΠΑΣΟΚ: Γεννηματά Φώτη, Δήμας Πύρρος.
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες: Γιαννάκης Μιχαήλ, Κουΐκ Τέρενς
Από το ΚΚΕ: Παφίλης Αθανάσιος
Από την Χρυσή Αυγή: Παππάς Χρήστος
Από την Δημοκρατική Αριστερά: Λυκούδης Σπυρίδων

Αττική

Από τη ΝΔ: Βλάχος Γεώργιος, Βορίδης Μάκης, Δούκας Πέτρος, Μαρτίνου Γεωργία
Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Αθανασίου Νάσος, Μητρόπουλος Αλέξιος (ΣΥΡΙΖΑ)
Από το ΠΑΣΟΚ: Χριστοφιλοπούλου Εύη
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες: Μετοικίδης Ηλίας, Χαϊκάλης Παύλος
Από το ΚΚΕ: Γκιόκας Ιωάννης
Από την Χρυσή Αυγή: Κασιδιάρης Ηλίας
Από την Δημοκρατική Αριστερά: Οικονόμου Βασίλης.

Α’ Αθηνών

Από τη ΝΔ: Αβραμόπουλος Δημήτριος, Κακλαμάνης Νικήτας, Κεφαλογιάννη Όλγα, Κικίλιας Βασίλειος, Μηταράκης Νότης, Παυλόπουλος Προκόπιος, Πιπιλή Φωτεινή, Ψυχάρης Ανδρέας
Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Βουτσης Νικόλαος, Κωνσταντοπούλου Ζωή, Τσίπρας Αλέξιος
Από το ΠΑΣΟΚ: Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες: Κουντουρά Έλενα
Από το ΚΚΕ: Κανέλλη Λιάνα
Από την Χρυσή Αυγή: Βουλδης Ιωάννης, Μιχαλολιάκος Νικόλαος
Από τη Δημοκρατική Αριστερά: Πανούσης Ιωάννης

Β΄ Αθηνών

Από τη ΝΔ: Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Βούλτεψη Σοφία, Γεωργιάδης Αδωνις, Γιακουμάτος Γεράσιμος, Καραμανλή Άννα, Μεϊμαράκης Ευάγγελος, Μητσοτάκης Κυριάκος, Ντινόπουλος Αργύρης, Παναγιωτόπουλος Πάνος, Παπαθανασίου Γιάννης, Παπακώστα – Σιδηροπούλου Αικατερίνη, Πολύδωρας Βύρων, Σπηλιωτόπουλος Αρης, Χατζηδάκης Κωστής
Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Βαλαβάνη Όλγα, Δούρου Ρένα, Δραγασάκης Ιωάννης, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Παπαδημούλης Δημήτρης, Σακοράφα Σοφία, Στρατούλης Δημήτρης, Τατσόπουλος Πέτρος, Τσακαλωτος Ευκλείδης
Από το ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης Μίμης, Κακλαμάνης Απόστολος, Λοβέρδος Ανδρέας, Χρυσοχοϊδης Μιχαήλ
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες: Δημαράς Ιωάννης, Καμμένος Παναγιώτης, Καπερνάρος Βασίλειος, Κοντογιαννίδης Παύλος, Μανώλης Ιωάννης,
Από το ΚΚΕ: Κατσώτης Χρήστος, Κροκίδη Λίνα, Παπαρήγα Αλεξάνδρα, Χαλβατζής Σπυρίδων
Από την Χρυσή Αυγή: Γερμενης Γεώργιος, Ζαρουλια Ελένη, Μιχαλολιάκος Νικόλαος (Χρυσή Αυγή)
Από την Δημοκρατική Αριστερά: Βουδούρης Οδυσσέας, Κουβέλης Φώτης, Ψαριανός Γρηγόριος

Α’ Πειραιώς

Από τη ΝΔ: Αρβανιτόπουλος Κωνσταντίνος
Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Δρίτσας Θεόδωρος
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες: Μελάς Παναγιώτης
Από το ΚΚΕ: Παντελάκη Ελπίδα
Από την Χρυσή Αυγή: Κουζηλος Νικόλαος
Από την Δημοκρατική Αριστερά: Ρεπούση Μαρία

Β΄Πειραιώς

Από τη ΝΔ: Μπαρμπαγιάννη Ευγενία, Τραγάκης Ιωάννης
Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Κυλάκου Καίτη, Λαφαζάνης Παναγιώτης
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες: Χρυσαγή Αργυρώ
Από το ΚΚΕ: Μανωλάκου Διαμάντω
Από την Χρυσή Αυγή: Χατζησταματίου Ευφροσύνη
Από την Δημοκρατική Αριστερά: Φωτεινός Νικόλαος


Α' Θεσσαλονίκης

Από τη ΝΔ: Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Ελενα Ράπτη, Γιώργος Ορφανός
Από το ΣΥΡΙΖΑ: Τάσος Κουράκης, Ιωάννα Γαϊτάνη και Γιάννης Αμανατίδης
Από το ΠΑΣΟΚ: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή η Εύα Καϊλή
Από το ΚΚΕ: Γιάννης Ζιώγας, Θοδόσης Κωνσταντινίδης
Από τους Ανεξάρτητους 'Ελληνες οι Χάρης Αηδονόπουλος και Χρυσούλα Γιαταγάνα.
Από τη ΔΗΜΑΡ: Ασημίνα Ξηροτύρη
Χρυσή Αυγή: Αντώνιος Γρέγος

Β' Θεσσαλονίκης
Από τη ΝΔ: Θεόδωρος Καράογλου
Από το ΣΥΡΙΖΑ: Ευαγγελία Αμμανατίδου
Από το ΠΑΣΟΚ: Χάρης Τσιόκας
Από το ΚΚΕ: Ελένη Γερασιμίδου
Από τη ΔΗΜΑΡ: Αικατερίνη Μάρκου
Από τους Ανεξάρτητους 'Ελληνες: Απόστολος Χαρουπάκης
Από τη Χρυσή Αυγή: Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα πρώτο κόμμα αναδείχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας πίσω του τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχασε την έδρα του, την οποία απέσπασε το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε βουλευτή τον πολιτικό μηχανικό Στέφανο Σαμοίλη. Την βουλευτική έδρα του ΚΚΕ κερδίζει ο (επανεκλεγής) Μπάμπης Χαραλάμπους, ενώ σε θρίλερ εξελίσσεται η καταμέτρηση ψήφων της Ν.Δ. καθώς ο Νίκος Δένδιας προηγείται ελάχιστους σταυρούς του συνυποψηφίου του Στέφανου Γκίκα.

ΛΕΥΚΑΔΑ

Στην μονοεδρική περιφέρεια Λευκάδας την έδρα κερδίζει η Ν.Δ. ενώ εξελίσσεται σε θρίλερ η μάχη του σταυρού. Με καταμετρημένο το σύνολο των ψηφοδελτίων των 28 τμημάτων και του εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών στην Θεσσαλονίκη το αποτέλεσμα διαμορφώνεται ως εξής: Θ.Σολδάτος : 1.821, Ξ.Βεργίνης:1.818Βάσει των στοιχείων αυτών βουλευτής Λευκάδας είναι ο Θοδωρής Σολδάτος. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Βεργίνης πρόκειται να καταθέσει ένσταση επί του αποτελέσματος.
Με καταμετρημένο στο σύνολο των ψηφοδελτίων στα 78 εκλογικά τμήματα, η Ν.Δ έχει ποσοστό 25,25%, ενώ στη δεύτερη θέση αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 16,02% και στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 13,99%.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΖΑΚΥΝΘΟ


Τη μονοεδρική της Κεφαλληνίας-Ιθάκης κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου πρώην προϊσταμένη της Πολεοδομίας. Στα 119 εκλογικά τμήματα επί συνόλου 120, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 18,88 και 4.660 ψήφους έναντι 18,01 και 4.446 ψήφους της ΝΔ.
Στην Ζάκυνθο, η Ν.Δ. κερδίζει την έδρα της μονοεδρικής εκλογικής περιφέρειας με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, συγκεντρώνοντας 4949 ψήφους έναντι 3768 του ΣΥΡΙΖΑ. Με 1.332 σταυρούς ο Διονύσης Γάσπαρος , εκλέχθηκε βουλευτής Ζακύνθου.

ΚΟΖΑΝΗ

Συγκεκριμένα, στην εκλογική περιφέρεια της Κοζάνης και σε σύνολο 351 επί 370 εκλογικών τμημάτων, την έδρα της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να καταλαμβάνει ο Γιώργος Κασαπίδης, με 9.759 ψήφους ενώ του ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουκουλόπουλος με 5.800 ψήφους. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που κερδίζουν επίσης μία έδρα προηγείται σε σταυρούς η Ραχήλ Μακρή με 2.298 και από το ΚΚΕ ο Κώστας Σταμπολίδης με 2.696. Από τη Δημοκρατική Αριστερά, που κερδίζει την πέμπτη έδρα για την Κοζάνη, τις περισσότερες ψήφους συγκεντρώνει μέχρι στιγμής η Θεοδώρα Τσικαρδάνη με 1.333.

ΦΛΩΡΙΝΑ

Στην εκλογική περιφέρεια της Φλώρινας , σύμφωνα με την καταμέτρηση των σταυρών στα 197 από τα 198 εκλογικά τμήματα, την έδρα της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι κερδίζει ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης με 2.973 σταυρούς και του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαμαράς με 3.757.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Στην Καστοριά, η καταμέτρηση έχει ολοκληρωθεί στα 136 από τα 152 εκλογικά τμήματα. Για την έδρα της Νέας Δημοκρατίας προηγείται η Μαρία Αντωνίου με 2895 σταυρούς και για την έδρα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Συμεών Κουμπάνης με 1441 σταυρούς.

ΓΡΕΒΕΝΑ

Στα Γρεβενά , με καταμετρημένους τους σταυρούς στα 82 από τα 129 εκλογικά τμήματα, για την έδρα της Νέας Δημοκρατίας προηγείται σε ψήφους ο Τιμολέων Κοψαχείλης με 2128 έναντι 1667 του Απόστολου Τσένη.

ΛΑΡΙΣΑ

Δύο έδρες στη Νέα Δημοκρατία και από μία για τα υπόλοιπα κόμματα έδωσε η κάλπη στην εκλογική περιφέρεια Λάρισας. Πρώτη ήρθε η ΝΔ με 21,09%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 14,27% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,13%.
Με καταμετρημένα 475 από τα συνολικά 509 τμήματα εκλέγονται:
Νέα Δημοκρατία: Μάξιμος Χαρακόπουλος (17.775), Χρήστος Κέλλας (10.627).
ΠΑΣΟΚ: Φίλιππος Σαχινίδης (10.302).
ΚΚΕ: Γιώργος Λαμπρούλης (9522)
ΣΥΡΙΖΑ: Ηρώ Διώτη (7096)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Χρήστος Ζώης (8404)
Δημοκρατική Αριστερά: Θωμάς Ψύρρας (1940)
Χρυσή Αυγή: Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος (3895)

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Χωρίς βουλευτή έμεινε το ΠΑΣΟΚ στο νομό Μαγνησίας όπου ήρθε τέταρτο, ενώ βουλευτή δεν βγάζει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ παρ' όλο που είναι δεύτερο κόμμα. Πρώτη, βάσει των συνολικών αποτελεσμάτων, ήρθε η ΝΔ με 20,12%. Αναλυτικά οι έδρες κατανέμονται ως ακολούθως με καταμετρημένο το σύνολο των 342 εκλογικών τμημάτων:
Νέα Δημοκρατία: Θανάσης Νάκος (8781)
ΚΚΕ: Απόστολος Νάνος (4074)
Δημοκρατική Αριστερά :Παρίσης Μουτσινάς (1492)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Μαρίνα Χρυσοβελώνη (4376)
Χρυσή Αυγή: Παναγιώτης Ηλιόπουλος (3117).

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τρία νέα πρόσωπα καταλαμβάνουν βουλευτική έδρα στο νομό Ηράκλειου μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Πρόκειται για τον Μάξιμο Σενετάκη από τη ΝΔ, τον Νότη Μαριά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Μανώλη Συντιχάκη από το ΚΚΕ.
Με βάση και τα επίσημα αποτελέσματα στο 99,44% στο νομό Ηρακλείου, εκλέγονται:
Με τη ΝΔ τρεις βουλευτές. Είναι οι Μανώλης Κεφαλογιάννης (9.935), Μάξιμος Σενετάκης (4.304) και Γιώργος Δεικτάκης (4.017).
Με το ΠΑΣΟΚ ο Βασίλης Κεγκέρογλου (11.547).
Με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχάλης Κριτσωτάκης (9.059).
Με τη Δημοκρατική Αριστερά ο Γιάννης Μιχαλογιαννάκης (9.101).
Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Νότης Μαριάς (10.350)
Με το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντιχάκης (4.113)

Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Στο νομό Λασιθίου, με καταμετρημένο το 84,48%, προηγούνται αισθητά από τους συνυποψήφιους τους και επανεκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Καρχιμάκης (4.586) και από τη ΝΔ ο Γιάννης Πλακιωτάκης (3.161).

ΑΡΚΑΔΙΑ

Στην Αρκαδία επανεκλέγονται με την ΝΔ ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος με 4.833 ψήφους και με το ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 3.322 ψήφους, ενώ εκλέγεται για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ ο γιατρός Κώστας Ζαχαριάς με 1.674 ψήφους.
Υπολείπονται να καταμετρηθούν οι σταυροί σε 90 ακόμα εκλογικά τμήματα, όμως η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων είναι τέτοια που θεωρείται απίθανο να ανατραπεί.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Στην τετραεδρική περιφέρεια της Κορινθίας όλοι όσοι κερδίζουν έδρα στη Βουλή εκλέγονται βουλευτές για πρώτη φορά. Το ΠΑΣΟΚ παρότι καταλαμβάνει σημαντικό ποσοστό δεν εκλέγει βουλευτή, ενώ στην απελθούσα Βουλή είχε εκλέξει 3 βουλευτές στο νομό. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η καταμέτρηση γίνεται με εξαιρετικά αργό ρυθμό και υπολείπονται να καταμετρηθούν 64 εκλογικά τμήματα.
Να σημειωθεί ότι έδιναν μάχη ψήφο - ψήφο ο πρώην βουλευτής Κώστας Κόλλιας με τον γιο του αντιπροέδρου της ΝΔ, Χρήστο Δήμα.
Πιο συγκεκριμένα, με τη ΝΔ εκλέγεται ο τέως νομάρχης Νίκος Ταγαράς με 5.656 ψήφους και ο Χρήστος Δήμας με 5.360 ψήφους. Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται η Μαρία Θελερίτη με 3.537 ψήφους και την έδρα της ''Χρυσής Αυγής'' καταλαμβάνει ο Ευστάθιος Μπούκουρας με 4.665 ψήφους.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Στην Αργολίδα με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων επανεκλέγονται, από την ΝΔ ο Γιάννης Ανδριανός με 6.267 ψήφους κι από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης με 5.100 ψήφους, ενώ εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής ο Δημήτρης Κοδέλας με 1.464 ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΛΑΚΩΝΙΑ

Στη Λακωνία, υπολείπονται 11 εκλογικά τμήματα να καταμετρηθούν, δεν αλλάζει όμως το αποτέλεσμα αφού η διαφορά των σταυρών μεταξύ πρώτου και δεύτερου είναι τεράστια. Έτσι επανεκλέγονται από την ΝΔ ο Θανάσης Δαβάκης με 6.557 ψήφους και από το ΠΑΣΟΚ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με 6.002 ψήφους, ενώ για πρώτη φορά εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ο γεωπόνος Σταύρος Αραχωβίτης με 1.397 ψήφους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Στη Μεσσηνία με καταμετρημένους τους σταυρούς στα 440 από τα 492 εκλογικά τμήματα εκλέγονται με την ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς και επανεκλέγεται στην δεύτερη έδρα που λαμβάνει το κόμμα στο νομό ο Γιάννης Λαμπρόπουλος με 11.206 ψήφους κι ακολουθεί με 9.167 ψήφους ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης ο οποίος εκλέγεται βουλευτής στην περίπτωση που ο πρόεδρος της ΝΔ δεν κρατήσει την έδρα της Μεσσηνίας.
Την έδρα του ΠΑΣΟΚ στο νομό κερδίζει η Νάντια Γιαννακοπούλου με 5.728 ψήφους και για πρώτη φορά εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος με 4.415 ψήφους και με την ''Χρυσή Αυγή'' ο Δημήτρης Κουκούτσης με 3.082 ψήφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης