Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ευρωπαϊκό επενδυτικό σύμφωνο για την τόνωση της ανάπτυξης προτείνει ο Rehn - "Αναπόφευκτη η δημοσιονομική εξυγίανση, όχι όμως χωρίς βιώσιμη ανάπτυξη..."

tags :
Ευρωπαϊκό επενδυτικό σύμφωνο για την τόνωση της ανάπτυξης προτείνει ο Rehn -
Κάλεσμα για ένα «ευρωπαϊκό επενδυτικό σύμφωνο» απηύθυνε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Olli Rehn, γεγονός που σηματοδοτεί ότι οι Βρυξέλλες προετοιμάζονται να συμβιβάσουν την πολιτική λιτότητας της Angela Merkel και την ανάπτυξη που έχει στην ατζέντα του ο Σοσιαλιστής υποψήφιος για την γαλλική προεδρία, Francois Hollande.
Μιλώντας στις Βρυξέλλες για την αποκατάσταση της ανάπτυξης στην Ευρώπη, ο κ. Rehn πρότεινε σε σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των επενδύσεων, διευκολύνοντας την απελευθέρωση των ιδιωτικών κεφαλαίων στα ευρωπαϊκά έργα.
Μετά από εβδομάδες προειδοποιήσεων ότι τα αυστηρά μέτρα λιτότητας παρεμποδίζουν την οικονομική ανάκαμψη, ο κ. Rehn υποστήριξε ότι, ενώ η δημοσιονομική εξυγίανση είναι απαραίτητη, πρέπει να γίνει με «φιλικό προς την ανάπτυξη» τρόπο.
«Ενώ η δημοσιονομική εξυγίανση είναι αναπόφευκτη και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν το κλειδί για την ανάπτυξη σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, οι ενέργειες για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης είναι εξίσου σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επέμεινε ακόμη ότι το πεδίο εφαρμογής της ΕΕ πρέπει να διευκολύνει τους αυστηρούς κανόνες της. «Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης δεν είναι χαζό ... Η ΕΕ θα επιτρέψει σημαντικά περιθώρια για να μπορούν να κρίνουν οι αξιωματούχοι πώς ερμηνεύονται οι κανόνες», εξήγησε ο κ. Rehn.
Τέλος, τάχθηκε υπέρ του ευρωομολόγου, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να «συμβαδίζει με μια σημαντικά ενισχυμένη δημοσιονομική εποπτεία αλλά και με μεγαλύτερο συντονισμό της πολιτικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης