Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Επιστολή Τσίπρα σε Μπαρόζο, Βαν Ρομπάι και Ντράγκι για την ανάπτυξη - Αντέδρασε ο Βαν Ρομπάι υπενθυμίζοντας τις υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές - Μύδροι κατά ΣΥΡΙΖΑ από τους Βρετανούς

Επιστολή Τσίπρα σε Μπαρόζο, Βαν Ρομπάι και Ντράγκι για την ανάπτυξη - Αντέδρασε ο Βαν Ρομπάι υπενθυμίζοντας τις υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές - Μύδροι κατά ΣΥΡΙΖΑ από τους Βρετανούς
Την υιοθέτηση ενός εναλλακτικού σχεδίου βασισμένου στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία, ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή απέστειλε την Τετάρτη στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ, Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι πλέον τα κόμματα που υπέγραψαν τις δεσμεύσεις, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, εκπροσωπούν σήμερα περίπου το 33% του ελληνικού λαού.
Σύμφωνα πάντως με το βρετανικό δίκτυο BBC, ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί «απειλή» για την το Δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας και την πληρωμή των δανειστών της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο η ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα να προσπαθήσει να δημιουργήσει έναν κυβερνητικό συνασπισμό βασισμένο σε αντιμνημονιακές δυνάμεις, έχει στόχο να «αναιρέσει τους όρους της συμφωνίας διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ».
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γερμανία δήλωσαν ότι οι χώρες πρέπει να παραμείνουν πιστές στις δεσμεύσεις για περικοπές δαπανών για να πληρωθούν οι δανειστές τους. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε ότι ατό που πρέπει να κάνουν τα κράτη μέλη είναι να παραμείνουν συνεπή, εφαρμόζοντας τις πολιτικές που έχουν συμφωνηθεί», τόνισε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Rompuy: Η Ελλάδα πήρε δανεικά για να προχωρήσει με μεταρρυθμίσεις και περικοπές - Θα είναι ένα συναρπαστικό καλοκαίρι

Να προχωρήσουν οι περικοπές και οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα ζητά από την Ελλάδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy, τονίζοντας ότι οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για να λάβουν την οικονομική στήριξη από την ΕΕ.
Ο Rompuy εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για τις πολιτικές αναταράξεις και τις μετεκλογικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ επανέλαβε ότι «η Ελλάδα έχει λάβει πολλά δανεικά, μόνο όμως ως αντάλλαγμα για τις περικοπές και τις μεταρρυθμίσεις. Είναι μια ανταλλαγή».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένει ένα «συναρπαστικό καλοκαίρι», καθώς, όπως σχολίασε, «η κατάσταση πραγματικά δεν φαίνεται καλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης