Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η τελευταία προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συγκροτήσει κυβέρνηση συνασπισμού, ο αγχωμένος Βενιζέλος, ο 38χρονος πολιτικός που σόκαρε τους πάντες και οι απειλές του Βερολίνου για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ...

Η τελευταία προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συγκροτήσει κυβέρνηση συνασπισμού, ο αγχωμένος Βενιζέλος, ο 38χρονος πολιτικός που σόκαρε τους πάντες και οι απειλές του Βερολίνου για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ...
Ως την τελευταία προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συγκροτήσει κυβέρνηση συνασπισμού χαρακτηρίζουν οι Financial Times τη διερευνητική εντολή που περνά στον πρόεδρο του κόμματος, Ευ. Βενιζέλο, μετά την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ προς την επίτευξη του στόχου αυτού.
Καθώς οι πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα είναι ραγδαίες και οι ζυμώσεις έντονες, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, η Γερμανία αυξάνει τις πιέσεις της για τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία και πρέπει να τηρήσει απαρέγκλιτα τα συμφωνηθέντα διαφορετικά... η εναλλακτική είναι η έξοδος της χώρας από το ευρώ.
Οι FT κάνουν ειδική μνεία και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον "ως τον 38χρονο πολιτικό που σόκαρε τους πάντες την Τρίτη, ανακοινώνοντας σχέδιο πέντε σημείων για την απαγκίστρωση της Ελλάδας από το Μνημόνιο".
"Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Τσίπρας δήλωσε: Όχι στην απόλυση 150.000 υπαλλήλων. Όχι σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων", σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, φιλοξενώντας αποσπάσματα της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής.
Εστιάζοντας εκ νέου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι FT, σημειώνουν πως η δήλωση Βενιζέλου για "ουσιαστική συζήτηση" με τον Τσίπρα μαρτυρά το άγχος του πρώτου για το ενδεχόμενο να χάσει περισσότερους ψηφοφόρους.
Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, αναφέρει πως οι πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης είναι μηδαμινές, γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα διενέργειας νέων εκλογών στις 17 Ιουνίου, πιθανότατα.
Την ίδια ώρα η τρόικα ανέβαλλε την προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα επίσκεψή της στην Αθήνα, λόγω της πολιτικής κρίσης, χωρίς να έχει ορίσει νέα ημερομηνία.
Ταυτόχρονα, το Βερολίνο, με κάθε τρόπο, δια στόματος της Καγκελαρίου, A. Merkel, του υπουργού Οικονομικών, W. Schaueble αλλά και του υπουργού Eξωτερικών, διαμηνύει πως ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσει η Ελλάδα την παραμονή της στο ευρώ είναι η πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση του Μνημονίου...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης