Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Βήμα βήμα το σχέδιο του Βερολίνου για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή της στη δραχμή... Τα 5 κρίσιμα σημεία...

Βήμα βήμα το σχέδιο του Βερολίνου για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή της στη δραχμή... Τα 5 κρίσιμα σημεία...
Σχέδιο 5 σημείων με τελικό στόχο την εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ επεξεργάζεται το Βερολίνο, την ώρα που η Αθήνα, αλλά και όλη η χώρα έχει παραδοθεί σε μια πολιτική κρίση άνευ προηγουμένου, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Mαϊου.
Σύμφωνα με διαρροές στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ περιλαμβάνει τα εξής στάδια:
1) Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει για νέες περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ που ζητά η τρόικα τον Ιούνιο.
2) Οι πιστωτές της χώρας αρνούνται να καταβάλλουν την επόμενη δόση του δανείου προς την Αθήνα. Η Ελλάδα χρειάζεται 30 δισ. ευρώ έως τα τέλη Μαϊου προκειμένου να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, αλλά και να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
3) Η Ελλάδα πλέον δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στους πιστωτές της, ήτοι στο τραπεζικό σύστημα.
4) H Ελλάδα πρέπει να σώσει τις τράπεζές της, προκειμένου να αποφευχθεί μια μαζική φυγή καταθέσεων. Αν κανείς δεν τους δανείζει, τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.
5) H Eλλάδα εγκαταλείπει το ευρώ και επιστρέφει στη δραχμή.
Kατά τους οικονομολόγους μια υποτίμηση του νέου νομίσματος της Ελλάδας κατά 50% θα ήταν αναγκαία....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης