Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Τι ζητά ο Σαχινίδης ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα έσοδα

Τι ζητά ο Σαχινίδης ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα έσοδα
Την πλήρη αιτιολόγηση των πηγών άντλησης των εσόδων, τα οποία πλέον θα εμφανίζουν κατά κατηγορία οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ζητά με εγκύκλιο του ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Σκοπός της υποχρέωσης που θα έχουν εφεξής όλες οι υπηρεσίες είναι η αποφυγή απώλειας έστω και ενός ευρώ. Στα πλαίσια κατάρτισης του προϋπολογισμού του επόμενου έτους και κατά τις αυστηρές επιταγές της τρόικας των δανειστών και του Μνημονίου ζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να αποστείλουν μέχρι τις 29 Ιουλίου λεπτομερώς τις προτάσεις τους ανά κατηγορία εσόδων, τόσο για το 2011 όσο και για την επόμενη τριετία 2012-2014.
Οι προτάσεις θα γίνονται αποδεκτές μόνο αν υπάρχει πλήρης αιτιολόγηση, προκειμένου να διασφαλιστεί η εκπλήρωση των στόχων που έχουν τεθεί στα πλαίσια του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής. Συνιστάται στις αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν υπόψη τρία στοιχεία: τις παραδοχές που οδηγούν σε κάθε έσοδο, τις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου ή τις συνθήκες που θα επηρεάσουν την απόδοση του, καθώς και ενδεχόμενες τυχόν σημαντικές αυξήσεις ή μειώσεις. Οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών επιδιώκουν να αποφύγουν τυχόν αποκλίσεις που είθισται να παρατηρούνται τις τελευταίες δεκαετίες κατά την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που εμφάνιζε υστέρηση στα έσοδα. Κι επειδή πλέον δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια αποκλίσεων, λόγω Μνημονίου, πρέπει να προβλέπουν εκ των προτέρων τυχόν αποκλίσεις ακόμα και από απρόβλεπτα γεγονότα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης