![«Βλέπει» πτώση στα 1,15 δολ για το ευρώ η UBS](https://www.bankingnews.gr/media/k2/items/cache/121e289662674a7d6728538169183390_XL.jpg?NotFound150836_4538)
γράφει : Αλεξάνδρα Τόμπρα
«Τα stress tests δεν θα καθησυχάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών για την κατάσταση της οικονομίας» εκτιμούν οι αναλυτές της UBS , τονίζοντας ότι το ευρώ θα καταρρεύσει, φθάνοντας σε χαμηλό έξι ετών.
«Υπάρχει τρομερή αβεβαιότητα τόσο σχετικά με τα αποτελέσματα των stress tests όσο με την όλη διαδικασία αυτών των tests» δηλώνει ο Gareth Berry, αναλυτής της UBS, ενώ υπογραμμίζει ότι «εάν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος μετά τα αποτελέσματα των stress tests , το ευρώ δεν θα καταφέρει να διατηρήσει τα κέρδη του». Τέλος, οι αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι το ευρώ θα πέσει στα 1,15 δολάρια τους επόμενους τρεις μήνες – υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που το ευρώ βρισκόταν σε τέτοιο χαμηλό επίπεδο ήταν το Νοέμβρη του 2003.
Σχόλια αναγνωστών