Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Dallara (IIF): Εφικτή, αλλά όχι πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ - Αν συμβεί, η κρίση θα είναι χειρότερη από εκείνη της Lehman - Ναι στην παραμονή της χώρας στο ευρώ λέει και ο Draghi (EKT)

Dallara (IIF): Εφικτή, αλλά όχι πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ - Αν συμβεί, η κρίση θα είναι χειρότερη από εκείνη της Lehman - Ναι στην παραμονή της χώρας στο ευρώ λέει και ο Draghi (EKT)
(upd2)Σε μια άκρως αινιγματική δήλωση αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προχώρησε ο γενικός διευθυντής του IIF, Charles Dallara, που πρωτοστάτησε στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI+).
Ερωτηθείς για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημείωσε πως "η έξοδος είναι εφικτή, αλλά όχι πιθανή".
Κατά τον Dallara, ωστόσο, ούτε Ευρώπη, ούτε αγορές είναι έτοιμες να διαχειριστούν μια πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. "Ο αντίκτυπος θα ήταν τεράστιος, όπως κι ο κίνδυνος μετάδοσης", τονίζει ο ίδιος, για να διατυπώσει ταυτόχρονα την πρόβλεψη πως "εάν τελικά η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, τότε η κρίση που πυροδοτήσει, θα είναι μεγαλύτερη από την κρίση που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman το 2008".
Κληθείς να σχολιάσει την επόμενη μέρα της Ελλάδας, τόνισε την ανάγκη υλοποίησης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, αναφέροντας παράλληλα πως αυτός είναι "ο μοναδικός τρόπος εξόφλησης της συμφωνίας που επιτεύχθηκε για το PSI+".
Eστιάζοντας στο σύνολο των ευρωπαϊκών τεκταινομένων, παραδέχθηκε πως η Ευρώπη έχει σημειώσει πρόοδο στην κατεύθυνση της κρίσης χρέους, προειδοποίησε όμως πως η αποφασιστική δράση δεν έχει ακόμη σημειωθεί από την πλευρά των Ευρωπαίων ηγετών.
Tην ίδια ώρα, υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ τάχθηκε και ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Draghi. Αν και λίγο νωρίτερα είχε αρνηθεί να σχολιάσει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ, στη συνέχεια διεμήνυσε πως "προτίμηση της ΕΚΤ είναι να παραμενει η χώρα στο ευρώ". "Δεν είναι απόφαση της ΕΚΤ το αν θα παραμείνει ή όχι στο ευρώ η Ελλάδα", πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης