Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σε μηνιαία βάση θα δημοσιοποιεί δαπάνες το ελληνικό δημόσιο

 Σε μηνιαία βάση θα δημοσιοποιεί δαπάνες το ελληνικό δημόσιο
Στη δημοσίευση των υποχρεώσεων και της δαπάνης μισθοδοσίας του Δημοσίου, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Νοσοκομείων, των ΟΤΑ, των ΑΕΙ- ΤΕΙ και των Νομικών Προσώπων προχωράει το υπουργείο Οικονομικών από τα τέλη του μήνα και σε μηνιαία πλέον βάση.
Στα πλαίσια των επιταγών που απορρέουν από το Μνημόνιο περί διαφάνειας, η κυβέρνηση θα δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για το τι χρωστάει κάθε υπουργείο και κάθε φορέας.
Με κατεπείγουσα εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη καλούνται όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου να αποστείλουν μέχρι τις 23 Ιουλίου τα πλήρη στοιχεία για:
*εκκρεμείς υποχρεώσεις μέχρι 30 Ιουνίου 2010 που δεν έχουν εξοφληθεί
* ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 30 Ιουνίου 2010 που δεν έχουν εξοφληθεί εντός 90 ημερών από την ημερομηνία που όφειλαν να πληρωθούν.
Και στις δυο περιπτώσεις οι υποχρεώσεις και οφειλές που υπάρχουν στις 30 Ιουνίου δημοσιοποιούνται ανεξαρτήτως του χρόνου που δημιουργήθηκαν.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συλλέξουν τις υποχρεώσεις και τις οφειλές που υπάρχουν τόσο έναντι τρίτων όσο και έναντι φορέων της κυβέρνησης. Τα στοιχεία θα δημοσιοποιούνται κάθε μήνα από το υπουργείο Οικονομικών αφορούν χρέη των Υπουργείων, των Περιφερειών (σε βάρος του τακτικού προϋπολογισμού και του ΠΔΕ), των εποπτευόμενων νομικών προσώπων από τη γενική κυβέρνηση (Οργανισμοί, Κοινωνικής Ασφάλισης, Νοσοκομεία, ΟΤΑ, ΑΕΙ, ΤΕΙ και λοιπά ΝΠ), όπως επίσης και τον αριθμό του προσωπικού με τη μηνιαία δαπάνη μισθοδοσίας. Ειδικά, ως προς τη δαπάνη μισθοδοσίας από κάθε υπηρεσία θα αποστέλλονται αναλυτικά στοιχεία, που αφορούν: βασικό μισθό, χρονοεπίδομα, σύνολο επιδομάτων, υπερωρίες και αποζημίωση συλλογικών οργάνων για μόνιμους υπαλλήλους, αορίστου ή ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έργου, δικηγόρους με έμμισθη εντολή, στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, δικαστικούς, γιατρούς, διπλωμάτες, Καθηγητές, ερευνητές, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, ιερείς, μουσικούς, παιδαγωγούς και όσους έχουν απομείνει από τα προγράμματα stage.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης