Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Chris Martenson: Eπενδυτές, ετοιμαστείτε - Ελλάδα ίσον χάος... Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο - Η χώρα θα αποχωρήσει από το ευρώ έως τα τέλη του 2012 και θα επιστρέψει στη δραχμή

Chris Martenson: Eπενδυτές, ετοιμαστείτε - Ελλάδα ίσον χάος... Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο - Η χώρα θα αποχωρήσει από το ευρώ έως τα τέλη του 2012 και θα επιστρέψει στη δραχμή
Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφή της στη δραχμή έως τα τέλη του 2012 και επανάληψη της διεθνούς κρίσης του 2008 προβλέπει στην τελευταία ανάλυσή του ο γνωστός αναλυτής, Chris Martenson.
Κατά τον αναλυτή, η κατάσταση της Ελλάδας και δη της ελληνικής οικονομίας αντανακλά το απόλυτο χάος...
"Eάν υπάρχει μια πιθανότητα η Ελλάδα να ανακάμψει οικονομικά, τότε αυτή περνά μέσα από την αποχώρησή της από την Ευρωζώνη", διαμηνύει ο Martenson, ο οποίος θεωρεί πως τα αποτελέσματα, οι συμφωνίες και αποφάσεις των τελευταίων δύο ετών για την Ελλάδα θα καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων.
"H πρόβλεψή μου είναι πως μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους η Ελλάδα θα έχει επιστρέψει στη δραχμή", υποστηρίζει.
O Martenson, αναφερόμενος στη νέα εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, δεν θωωρεί πιθανό το ενδεχόμενο η κάλπη να οδηγήσει στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης που θα συνεχίσει την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση του Μνημονίου. Και αυτό γιατί, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα που ξεπερνά το 20%, αποτελεί απτή απόδειξη πως οι Έλληνες δεν μπορούν και δεν επιθυμούν να υποστούν νέες θυσίες. Αυτό, κατά τον αναλυτή, θα αποτυπωθεί στην κάλπη του Ιουνίου.
Το πολιτικό τοπίο, συνεχίζει, θα παραμείνει ρευστό στην Ελλάδα και τελικά η χώρα θα οδηγηθεί στην έξοδό της από το ευρώ. Θα υπάρξει χάος, υποστηρίζει, με την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά όπως τονίζει "όσο πιο σύντομα συμβεί, τόσο το καλύτερο", αφού η χώρα θα βάλει τέλος στη σκληρή και άκρως επώδυνη επιλογή της λιτότητας.  
Σύμφωνα με τον Martenson, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα αποχωρήσει από το ευρώ, αλλά όχι και η τελευταία. Κατά τον αναλυτή, μάλιστα, οι χώρες που θα παραμείνουν στο ευρώ στο πέρασμα του χρόνου δεν θα περισσότερες από τις εξής: Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία...
Καταλήγωντας ο Martenson εκτιμά πως η νέα κρίση που θα επακολουθήσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα αναβιώσει μνήμες... 2008. '"Επενδυτές, προεετοιμαστείτε... τα σημάδια του τότε και του σήμερα δεν είναι πολύ διαφορετικά... Μπορεί να μην είναι ταυτόσημα, αλλά έχουν την ίδια δυναμική", προειδοποιεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης